Luleå HF 2011/2012

Senaste inläggen

Av Alexander Mickelsson - 14 mars 2013 02:27

 


En underbar slutspelsmatch, den var grinig, bråkig, hetleverande och framför allt så gav den blodad tand för båda lagen och av två olika skäl. För det första så vann Luleå med halvt rättvisa 5-1 (i ärlighetens namn så skulle det egentligen ha varit 5-1).


Luleå började helt klart bäst i den första perioden när Sami Sandell efter endast 30 sekunder smällde in 1-0 efter en underbar passning av a lá Niklas Olausson. Gästande Frölunda kom igen och lyckades med en snyggt slagskott hitta en liten lucka på Johan Gustafsson som inte var riktigt med. Sen var det bara Luleå igen när man skapade flest målchanser, sköt flest skott och det var just efter ett handledsskott av handledernas mästare Jan Sandström som fixade 2-1 till Luleå efter ännu en snygg passning av Niklas Olausson. Det blev en hel del känslor och bråk när den ena utvisningen efter den andra sågs mellan fringrarna av domarna som borde ha gett mer utvisningar åt bägge hållen...MEN det är slutspel så jag tycker det är bra att dom inte ger fjuttiga utvisningar eller osäkra, det är bättre att släppa dom.


Som jag sa tidigare så borde det mest rättvisa resultatet varit 5-1 och det är pga en tveksam utvisning på en Luleå spelare som gav Frölunda PP och det tog dom vara på efter endast 5 sekunder när dom gjorde sitt 4-2 mål. Linus Klasen fick även läge i straff men (uttryckligen sagt) så sålde han smöret och glömde att ta betalt när han rent av gav bort pucken till Hudacek i frölunda kassen, där borde det ha blivit mål av klubb-trollkarlen och så borde Luleås 4-1 mål ha dömts bort efter en tripping av Cam Abbott (men som jag sa tidigare så såg domarna det mellan fingrarna och jag klagar inte utan man får ju tacka och ta emot men det känns ju ändå fel).


Den största snackisen efter matchen var faktiskt Joonas Vikho som gav en tackling på veteranen Per-Johan Axelsson där Frölunda stabben tyckte att det skulle ha blivit matchstraff. Helt fel enligt mig, det var en schysst tackling som tog illa eftersom PJ ramlade och råkade hamna i ett sårbart läge där Vihko inte kunde stanna och därför blev han en stund liggande på isen. Det jag tycker var rättvist var att Vihko fick 2 minuters utvisning och det var inte pga av tacklingen utan det var för det osportsliga uppträdandet (han fick utvisning pga av tacklingen, ville bara säga det så att ni inte får fel uppfattning) efteråt när han gestikulerade gråtande till frölunda båset, sånt håller inte vi i Luleå Hockey på med, PUNKT!


En bra start på slutspelet, det är så där grinigt och bråkigt som det ska vara under slutspelet och man kan gott säga att det har varit en hel del "skandaler" om man nu ska fint kalla det så. Dels för Vihkos agerande och sedan att han avgjorde matchen med sitt 5-2 mål i öppen kasse i slutet av matchen lär nog inte glömmas i Frölunda så lätt. Sen fick jag höra att SAIKs Bellemare har fått en huvudfraktur så han kommer att bli borta flera veckor och om inte så lär han nog missa hela slutspelet, tråkigt när sådant händer faktiskt, det är sånt som förstör karriärer (även fast han spelar i ärkerivalernas lag) det var den tidigare Luleå spelaren robin Jackobsson som gav en oerhört ful huvudtavkling från "blind-side" på Bellemare som inte ens var puckförare. Sedan lär Calle Söderberg, Linköpings och hela elitseriens skyttekung att bli avstängd från ett par matcher efter sin huvudtackling eller egentligen så gav han en smäll mot huvudet på Per Ledin (nu ska jag faktiskt vara brutalt ärlig och säga att där är en spelare jag inte skulle gråta för om han fick sin hockey karriär förstörd, det är synd att säga så om någon men tyvärr så är det så). 

Så ni ser, slutspelet här verkligen dragigt igång på allvar och alla hemmalagen har vunnit sina respektive matcher, där Luleå, Skellefteå, HV71 och Färjestad just nu har 1-0 i matcher mot respektive Frölunda, Brynäs, Linköping och Modo och nu vänder på på steken då Modo tar emot Färjestad och Skellefteå gästar Brynäs imorrn. Vi som hejar på Luleå får vänta tills på fredag när våran 2:a kvartsfinal går i Göteborg och faktiskt mäktiga Scandinavium. Det ska bli kul och se ifall Frlunda har skärpt till sig och om Luleå fortfarande kan hålla sin standard och lyckas ta den så viktiga bortavinsten som krävs för att skapa sig ett bra övertag. Mycket kan sägas men ändå är det så lite när det är så mycket som återstår innan vi har våra semifinal lag klara och en 1-0 ledning är ju egentligen ingenting. 


Det var allt för den här gången, vi hörs igen på fredag!

ANNONS
Av Alexander Mickelsson - 6 mars 2013 15:18

 

Bilden är från Luleå Hockeys facebook sida!


B.S.T.L betyder inget annat än "Bucklan Ska Till Luleå" och det är årets slutspels slogan som har tagit fart och nu är det upp till oss, spelarna, tränarna och alla andra som är involderade i Luleå Hockey på något sätt att se till att detta går i uppfyllelse så att vi senare i April kan fira tillsammans!


Luleå Hockey kommer som sagt att möta Frölunda i kvartsfinalen, ett val jag hoppades på redan från början och nu ska vi visa Göteborgarna att guldet inte ska till södern, den ska upp till Norrbotten!

Luleå Hockey kommer göra liksom tidigare år att ge alla i publiken varsin röd tifo t-shirt med Luleå Hockey märket som alla ska bära under den första kvartsfinalen, helst så ska ni bära dessa tröjor under varje kvartsfinal match och eventuella semi samt final matcher.

Rött är rätt under slutspelet och vi minns alla kvartsfinalen 2011 och då vet alla att under kvartsfinal 7 mot Djurgården har gått till historien som den mest spännande kvartsfinal serie som någonsin har ägt rum i elitserien, det var final känsla på den och då var det Luleå som var störst, bäst och vackrast.


Luleå Hockey har under säsongen haft en lysande grundserie där man slagit olika rekord, bland annats så slog vi återigen rekordet med minst insläppta mål, vi är det ENDA laget i hela elitseriens historia som har lyckats få 100 poäng under en grundserie två år i rad.


Årets Luleå lag består mer av tyngre spelare, något som vi har saknat under dom två förra säsongerna under Jonas Rönnqvist ledning men nu har vi det stabillitet som laget behöver för att ta sig an den mycket tuffare och hårdare slutspels tiden som väntar. Jag ska gå igenom lite snabbt om varje spelare samt våra två målvakter!


  David Rautio #1

Målvakt som spelar mycket bättre än tidigare år, känns mycket stadigare trots sina hjärnskakingar tidigare i år. Kommer bli mycket viktig i slutspelet tillsammans med JG


  Dean Kukan #2

Back som inte spelade så mycket i början av säsongen men har efter Robin Jackobssons avhopp till Brynäs fått mer förstroende och har verkligen tagit till vara på den, har bevisat för alla att han är en klippa att stå fast vid.

 

 Lukas Kilström #5

Back som inte backar för någon, har haft lite skadebekymmer nu i slutet men lär mest troligen komma tillbaka lagomt innan slutspelet börjar. Har ett fint skott och är farlig vid den offesiva blå men är även lika stadig defensivt.

 

  Daniel Gunnarsson #6

Back med Luleås farligast slagskott, visade snabbt förra säsongen att han hör hemma i Luleå Hockeys A-lag. En ruskigt bra spelare med ett lika farligt skott där han är Luleås kanon!

 

  Jan Sandström #7

Back, en veteran som har varit med sedan 2001 och är en självklar ledare för laget. Har ett handledskott som får slagskotten att verka fjuttiga. Hans ledaregenskaper kommer vara A-O nu under slutspelet när han axlar manteln efter Anders Burström, kanske inte som kapten men med sin erfarenhet!

 

  Johan Fransson #10

Back, har mest istid i laget och är landslags meriterad i år men är inte alls den back man förväntade sig trots att han under några få matcher tidigare i år växte till sig och blev en farlig målskytt. Gillar att ha mycket puck men är ett geni när han lyckas men också syndbock när han misslyckas, jag vill se mer av den Johan Fransson då när han var som bäst!

 

  Pavel Skrbek #11

Back, har spelat tidigare i Luleå men har inte vuxit till sig och blivit något riktigt namn i Luleå men har nu under detta år så har han vuxit fram och tagit den plats han förtjänar med sitt spel. Är en enormt duktig spelare som kommer vara mycket viktig i Luleå under slutspelet, har precis kommit tillbaka in i laget efter långtidskada men bevisade redan första matchen efter skadan att han är tillbaka!

 

  Karl Fabricius #14

Forward, fabbe älskar Luleå och Luleå älskar honom brukar publiken sjunga och det stämmer, Fabbe kanske inte gör mest mål i Luleå men är en grovjobbare som heter duga. Det är han som åker mest skridskor och är alltid framme vid pucken var den än är. Fabbe är en mycket viktig spelare!

 

  Fredrik Svensson #15

Back, en bråkstake som slog först och frågade sen i sina yngre år i Luleå men har lugnat ner sig och fokuserat mer på spelet vilket har gett resultat, kommer inte att bli en nyckelspeare i Luleå spel men desto viktigare att ha honom i laget på back sidan när motståndarna anfaller. En tung och kraftig spelare som alltid ser till lagets bästa!

 

  Niklas Olausson #16

Forward, Luleå Hockeys poängkung och passningsgeni. En nyckelspelare av kaliber som kommer bli fruktansvärt viktig i slutspelet, är en självklar ledarfigur som brukar axla kaptensrollen när Chris Abbott är borta. Är absolut Luleås viktigaste utespelare på isen. Har i år gjort ett hat-trick och var även nära ett andra!

 

  Linus Persson #17

Forward, en skicklig spelare som tyvärr inte riktig visat framfötterna och tagit den plats som han förtjänar. Är en duktig spelare som jag hoppas kan träda fram under slutspelet.

 

  Joonas Vihko #20

Forward, den absolut bästa skridsko åkaren i Luleå och en lika farlig måltjuv som hela tiden överraskar. Joonas blev känd efter slutspelet 2011, gjorde dom två enda målen när Luleå tog EM-guld i European Trophy 2012, gjorde nyligen ett Hat-trick under den första perioden. En enormt duktig och viktig spelare som förtjänar alla hyllningar han kan få!

 

  Toni Koivisto #21

Forward, en radarpartner med Olausson och en lika grym spelare. Olausson/koivisto kedjan är ett av elitseriehockey Sveriges vassaste kedja och med all rätt. Fruktansvärt duktig spelare som fick sparken av Frölunda 2012 men har i Luleå blivit den målskytt som han verkligen är. Åkte på en skada tidigare i år när han bröt foten men har hittat tillbaka till sin forna form. Viktig, viktig spelare!


  Cam Abbott #24

Forward, har kommit tillbaka efter den hemska skada som gjorde att han missade hela fjolårets säsong men är nu tillbaka och levererar, är en skridskosnabb spelare som tillsammans med sin bror Chris är en lika fruktad som hatad kedja av motståndare.

 

  Anton Hedman #25

Forward, tacklas mest i hela elitserien och är en tung och kraftig spelare som har tagit ett kliv fram som en målfarlig spelare som verkligen ger publiken den där extra kryddan. Kommer bli enormt viktig nu under slutspelet när trycket från motståndare kommer öka!

 

  Peter Chelarik #26

Forward, en junior på endast 17 år har blivit ett stjärnskott på mindre än 7 matcher. Är Luleås yngste målgörare genom tiderna och har 3 mål och 3 assist på kontot på endast 7 matcher, har nyligen skrivit på ett 3 års kontrakt med Luleå och är en självklar spelare för A-laget.

 

  Mika Pyörälä #27

forward, en stjärnspelare som värvades mitt under säsongen från KHL. Är en mycket vass spelare som har bildat kedja med Linus Klasen och tillsammans så är dom ruggigt duktiga med pucken. Är ingen nyckelspelare men är ändå viktig när det kommer att göra mål och assist.

 

  Chris Abbott #29

Forward, Ohh captain my captain. Blev under säsongen Kapten för Luleå Hockey och är den första utanför både norrbotten och Sverige att bli Kapten i Luleå. Är en skridskosnabb spelare som förra säsongen då när hans bror Cam var borta Luleås bästa spelare. Har inte riktigt kommit upp till sin nivå under den här säsongen men kommer att vara desto viktigare när det gäller att leda laget mot SM-Bucklan. Är liksom sin bror en fruktad men också hatad spelare bland motståndarna, men i Luleå så hyllas han!

 

  Niklas Fogström #36

Forward, en doldis som inte syntes under matcherna har nu i slutet bara exploderat och bildar tillsamans med vikho och Chelarik Luleå just nu bästa kedja. En ruggigt duktig spelare som precis skrivit på ett nytt två års kontrakt med Luleå. Gjorde Hat-trick tidigare i säsongen och har sedan dess bara blivit bättre!

 

  Johan Gustafsson #37

Målvakt, Åhh Johan Gustafsson na na na na nanana. En landslags meriterad målvakt som förra säsongen vann guldet till Sverige i JVM, blev utnämnd till matchens lirare och höll även nollan. I Luleå har han också skördat framgångar och är en publikfavorit i Luleå. Är tillsammans med David Rautio elitseriens tättaste målvaktduo genom tiderna med endast 102 insläppta mål. Kommer vara enormt viktig i slutspelet!

 

  Robin Jonsson #39

Back, frälsaren från 2011 och är en publikfavorit utan dess slag, en grovjobbare av kaliber som har ett av elitseriens bästa +/- statistik, har även ett fruktat slagskott och är en enormt viktig spelare i Luleå. Gör inte mest mål men är nog den absolut stabilaste backen i Luleå Hockey!

 

  Sami Sandell #40

Forward, en duktig spelare som hela tiden visar att han är en målgörare av rang, har inte på den senaste tiden riktigt kommit upp i den nivå som både publik och jag tror även han själv vill. Har stor potential att bli skyttekung under slutspelet men är även en duktig två vägs spelare.

 

  jens Jakobs #42

forward, är nog den spelare på isen som mest vill göra mål. Kom till Luleå från allsvenskan och har verkligen visat att det är i elitserien han hör hemma i. Jobbar enormt mycket och skapar lägen för dom andra i laget. Var väldigt nära att göra ett hat-trick nu under den sista grundserie matchen mot HV men gjorde Luleå två enda mål som gav en 3:e placering. Nu återstår det att se om han klarar trycket under slutspelet!

 

  Linus Klasen #86

Forward, en stjärnspelare, en magiker med klubban och pucken som han hanterar bättre än någon annan (ja i hela världen), en hyllad spelare som blivit kritiserad under säsongen för att inte ha kommit upp till den nivå som man velat se han i, skitsnack säger jag. Klasen är en fruktansvärt duktig spelare som alla vill ha i sitt lag och det har han bevisat i Luleå där han tillsammans med Pyörälä har blivit en fruktad kedja. Kommer vara enormt viktig i laget nu under slutspelet där jag tror att han kommer snäppa upp sig ett par steg och visa för hela hockey sverige att han är en stjärnspelare av klass!

 


Så där ja, det var hela laget i korthet kan man säga. Jag tog inte med juniorerna som har spelat i a-laget utan jag valde att bara ta med dom ordinarie spelarna. Vi har haft en del skador bland spelarna men jag tror att dom flesta om inte alla kommer att infinna sig under slutspelet. Det gäller bara att hålla sig borta från skor så tror jag att det här lage kan gå långt om inte hela vägen!!!!

ANNONS
Av Alexander Mickelsson - 5 mars 2013 22:15

 


Då nollar vi, nu är grundspelen över och slutspelet tar vid. Luleå vann mot HV71 idag med 2-1 på hemmaplan och det gav oss en 3:e placering i tabellen eftersom Färjestad vann med mer mål mot Rögle som kommer att spela kvalserien. lagen som kommer att spela slutspel har gjrot sina val så innan jag tar upp det så ska jag bara säga...DÅ BÖRJAR VI!!!!


Ja, lagen har gjort sina val och så här kommer kvartsfinalen att se ut. Eftersom Skellefteå blev seriesegrare så blev det dom som fick välja först...


SKELLEFTEÅ AIK - BRYNÄS IF

FÄRJESTAD - MODO

LULEÅ HOCKEY - FRÖLUNDA INDIANS
HV71 - LINKÖPING


Här är dom åtta lag som kommer möta varandra under kvartsfinalen och jag ska ta upp om hur jag tror att det kommer gå för respektive lag.


Jag tror att Skellefteå kommer få det jobbigt mot dom nedgående regerande mästarna som precis vid linjen klarade av att hålla sig kvar ovanför strecket så att dom fick spela slutspel. Brynäs kommer att kämpa för allt det dom är värd för att hålla sig kvar i slutspelet, Wikegård och gänget tror att SAIK kommer köra över Brynäs men jag tror att saik har haft det jävligt lätt under grundspelet medans Brynäs har haft det precis tvärtom och sen har saik en revansch att utkräva mot Brynäs efter fjolårets sm-final. Saik lär vinna kvarten men inte så lätt som man kan tro, det finns möjlighet till en skräll här...


Färjestad möter MoDo och här kommer det att bli ganska tufft men Färjestad lär nog leka lite med modo och vinna ganska lätt även om modo kommer slåss med näbbar och klor för att vinna men Färjestad lär nog ta det här ganska lätt...


Luleå mot Frölunda, svårt att veta. Jag har en bra känsla av att vi kommer få kämpa som djur för att bevisa att vi är ett lag som kommer att slåss om bucklan som ska till Luleå. Luleå lär vinna detta men det kommer inte bli lätt även om Luleå rider på segervågen medans det går lite mer upp och ned för frölunda. Luleå kommer vinna detta och ta sig till semin...


HV71 mot Linköping, smålands derbyt lär bli en populär artikel i sporttidningarnas ögon och den här kvarten är absolut svårast att avgöra om vem som kommer att gå vidare till semin. HV71 är ett bra slutspelslag men har åkt ut två år i rad redan i kvarten och kommer att kämpa på för att inte göra samma sak igen men Linköping har många bra spelare som verkligen kommer bjuda upp till dans och sedan har Linköping en oerhört bra slutspels tränare i Roger Mellin...Jag gissar på att Linköping kommer vinna till slut!


 


Här ovan så kan ni se hur tabellen för årets elitserie slutade där saik, färjestad, Luleå, HV71, Linköping, Frölunda, Modo och Brynäs att spela slutspel. AIK och Växjö har spelat klart för säsongen och har redan gått över till semester för att ladda upp till elitserien nästa säsong. Timrå och Rögle kommer att få kvala, Timrå spelade kval förra säsongen också och vann den löverlägset och jag tror inte att Timrå lär åka ut i år heller men Rögle lär nog få kämpa och jag tror att Rögle kommer byta plats med Leksand i allsvenskan, Djurgården som är i allsvenskan kommer inte att klara att kvala upp...


Hur som helst så börjar dom två första matcherna på tisdag nästa vecka och Luleå kommer att spela först på onsdag, biljetterna till den första kvartsfinals matchen kommer att släppas för allmänheten imorrn...Jag kommer inte att skriva något här på bloggen innan kvartsfinalen börjar men när det väl startar så kommer jag att lägga upp ett inlägg "nästan" varje dag så håll koll!!! Nu börjar den roligaste men också den absolut jobbigaste tiden på hela året, men det ska bli spännande och jag ser verkligen fram emot det...Ha det så bra tills vidare!


 Av Alexander Mickelsson - 15 februari 2013 22:51

 


Hej kära vänner, ni som brukar följa min hockey blogg vet att jag har haft ett jävla avbräck nu på senare tid vilket det brukar bli så här i slutet av säsongen o det är enbart lathet från min sida, jag orkar inte skriva om varje match hela tiden och speciellt inte efter en tung förlust. Det blir varken roligt för mig att skriva o det blir ju absolut inte roligt för er att läsa eftersom jag antingen bara klagar på det andra laget eller på domarna och det blir bara tjatigt...


Det som kommer att hända nu i slutet av säsongen innan slutspelet börjar, det är bara sju matcher kvar, Luleå ligger på en än så länge stabil 4:e plats. Man är helt klart för slutspelet så oavsett om vi förlorar alla matcher som är kvar så kommer vi ändå vara med i slutspelet, vilket är kanoners för slutspelet är både det absolut bästa men samtidigt det värsta med eltserie hockey!


Jag kommer INTE att skriva något här på bloggen innan slutspelet, jag kommer kanske lägga upp lite info inlägg gällande slutspelet och hur det se ut i laget osv. Men jag kommer som sagt inte skriva några inlägg angående grundspelsmatcherna, jag vill hellre spara mina tankar o idéer till slutspelet när allvaret verkligen börjar gälla...


Ni som har följt min hockey blogg nu dom två senaste säsongerna vet att jag tar slutspelet på största allvar, vissa finner nog detta irriterande, några tycker det är roande och dom flesta kan nog inte första varför jag är så inne i det MEN sån är jag och jag älskar hockey och jag VILL att Luleå Hockey ska gå hela vägen och vinna SM-Guldet 2012/2013. Så förhoppningsvis så kommer jag till början av våren bokstavligen skrika ut av glädje eller så...ja, om jag slutar skriva mitt i allt för att Luleå Hockey har åkt ut så låt mig bara vara ifred ett par dar så ska ni se att jag dyker upp igen någonstans någongång! ^^


Läget i Luleå just nu är halvklart, Pevel Skrbek är borta pga av sin handskada, Niclas Olausson är jag osäker på ännu, JG är tillbaka i båset iaf men oklart om han spelar ännu efter sin ljumsk skada som han råkade ut i landslaget förra veckan, Robin Jackobsson och Kim Kirschovits har lämnat för Brynäs repektive KHL och man har tagit in Dean Kukan (uttalas Kokan) som har skrivit på ett 2 års kontrakt(!?) samt två nya juniorer vars namn jag inte kan uttala ännu men det kommer...


Luleå vann borta mot Timrå igår och imorrn väntas Frölunda hemma så håll tummar och tår för att vi avancerar i tabellen så mycket som möjligt. 

JO, vill ni fortfarande läsa inlägg som jag har skrivit men kanske inte om hockey så ska ni gå in på min bya blogg som jag också har. Kopiera bara länken här nedan och gå in på den så kan ni läsa om allt från mitt liv i byn Ullatti, mina Luleå resor, jakt & fiske, mina skoter och vandringsturer etc etc...Samt även ta del av massvis av foton som jag tar och lägger upp!


http://bya.bloggplatsen.se/


Ha det så bra tills vidare så hörs vi genom min bya blogg eller när slutspelet börjar...Hejs!


     

Av Alexander Mickelsson - 31 januari 2013 21:49

 


Ett billigt sudden förlust där Luleå åkte på en simpel utvisning och där kunde MoDo kvittera och ta matchen till förlängning och där kunna avgöra.


Tittar man på hela bilden, Luleå vann, helt klart överlägset. Men varför kan jag inte säga detta? Jo, ganska enkelt, Luleå var det helt klart bästa laget idag men man hade oflyt med målproduktionen (typiskt Luleå? Nope, så är det för alla lag ibland). Luleå hade läge efter läge efter läge men man fick bara inte in den i målet och det beror på två enkla och logiska orsaker. För det första så måste pucken studsa rätt, man måste ha lite tur med skicklighet för att göra mål och det andra så hade Modo en bra målvakt som hann rädda puckarna. Inget snack om saken för det kan alla hålla med om!


Men varför Modo vann idag beror bland annat på att Luleå åkte på en simpel utvisning där en Modo spelare råkade ramla och konstigt nog så hade han en jagande Luleå spelare bakom sig, ja då ger vi Luleå spelaren utvisning. Om ni inte är Luleå fans så ta bort Luleå och lägg dit erat lags namn, ni känner igen er. Varför är det så svårt att utvisa för filmning? Man måste vara 100% säker innan man kan dömma utvisning men ja vad ska man säga.

Sen nästan direkt efter utvisningen så fick Luleå utvisning igen, den här gången för hög klubba (som var korrekt, så inget snack om den saken). Men det jag vill säga med detta gnäll(!) är att alla domare ibladn är för generösa med utvisningarna, ibland känns det som att det räcker med att två spelare från vardera lag kämpar om pucken och om en av dom ramlar så får den andra utvisningen, tänk så lätt att ge det andra laget utvisning, det är ju bara att ramla så fort en motståndare är i närheten!


Hur som helst, Luleå var klart matchens bästa lag och man åkte på bakslag nu under slutet av den tredje perioden där man förlora sin 0-1 ledning till från min synvinkel ett orättvist 1-1 och där gick det vidare till förlängning där Modo kunde avgöra med ett skott och styrning som JG tyvärr inte hann rädda. JG var riktigt bra i målet så all heder åt honom eftersom han rädda ett flertal snygga men också viktiga räddningar.


Luleå ligger fortfarande på en 4:e plats eftersom Linköping förlorade sin match idag med 0-4 mot Timrå. Men tyvärr så vann Färjestad sin match och säkrar sin 3:e placering i minst två matcher till. 

Nästa match är nu på lördag klockan 18.30 hemma mot Brynäs som förlorade sin match idag med hela 1-7 mot just Färjestad. Så det är bara blicka framåt mot nästa match och nästa seger.


 

Av Alexander Mickelsson - 29 januari 2013 22:28


 


En hetlevererad match där skotten flög, handskar kastades, utvisningar avlöste varandra, två bortdömda mål, dåliga domare och tre ljuva poäng till Luleå Hockey!

Linköping fick ingen lätt match när man idag mötte Luleå Hockey som har haft en liten svacka men som ändå bjöd upp och tog hem matchen med hela 4-1 där Janne Sandström, Niklas Olausson, Mika Pyörälä och Chris Abbott var målgörare för Luleå.


Som sagt så hände det en hel del under matchen och jag lär glömma en o annan händelse som skedde men jag ska försöka ta upp dom viktigaste händelserna och jag kan börja med (inte den första men) största händelsen som skedde under den andra perioden var när Linköpings Lee Goren (bild nedan) hamnade i blås väder då Luleås Robin Jakobsson och en Linköpingspelare började slåss, det hettade upp och blev en större kravall och då hoppade Goren in utan handskar mot Jakobsson och tog strypgrepp på Jakobsson och kastade sedan ner han på isen för att mata på med slag efter slag. Reglerna säger att en spelare blir automatiskt match avstängd om han kastar handskarna och börjar slåss men Goren klarade sig JÄVLIGT LINDRIGT då han BARA fick 2+10 minuters utvisning. Totalt blev fyra Linköping spelare utvisade och två Luleå spelare. Men det slutade inte där då Goren i utvsiningsbåset började skrika och bråka.


Så här säger C Mores "experter" om Gorens agerande.

– Det är alldeles för lindrigt. Det ska vara matchstraff. Han tar ju strypgrepp på honom det är inget snack om den saken, säger Boork.

– Det här är en trovärdighetsfråga för svensk hockey, det är klart att det ska vara matchstraff, säger C Mores programledare Lasse Granqvist.


 


 

Här är en bild från sportbladet när Lee Goren slår mot Robin Jakobsson, den mindre bilden visar när han skriker mot Jakobsson i utvisningsbåset!


Det blev mycket bråk under matchen och lika så med utvisningar, men det som präglade matchen var spelet där Luleå hela tiden såg ut att vara två skär före Linköping som spelade blekt. Två mål blev bortdömda från vardera lag och första bortdömda målet kom från Luleå där Robin Jonsson sköt iväg ett skott som Mika Pyörälä styrde in med (hög) klubba men det blev bortdömt först efter att Linköpings målvakt vifta med händerna mot domarna, det var korrekt dömt av domarna men att dom gör det först efter att målvakten börjar protesera känns ju väldigt fel. Det andra målet var när Linköping kom i ett anfall och då blev det mycket trafik framför Luleå målet men en Linköping spelare puttade bort Luleås målvakt Johan Gustafsson från målgården så att Linköping fick ett öppet mål, efter en del diskution så blåstes även det målet bort.


Domarna startade ganska bra där dom dömde ganska korrekt men efter skandalen med Goren så började dom svacka och då började dom utdela knepiga utvsningar år båda lagen, så fort två spelare från vardera lag kämpade t,ex vid sargen om pucken och om en av dom ramlade så fick den andre utvisning. Jag har klagat mycket på domarna här på bloggen och ibland så har jag känt mig gnällig men nu så måste jag säga att Hockeyligan måste börja se över hur domarna är utbildade. Det blir så individuella bedömningar på varje match så att man tappar begreppet på hur reglerna egentligen är.

Med ca 20 sekunder kvar av matchen när Luleå hade gjort 4-1 i öppen målkasse så kastade Robin Jakobsson och Linköpings Rahimi av sig handskarna direkt efter nedsläpp och skulle göra upp, båda kastade också av sig hjälmarna men bråket hann stoppas av domarna redan innan slagsmålet hann bryta ut.


Men nog om det nu, jag ska istället berätta nog lite roligare och det är att tre Luleå spelare har blivit uttagna till landslaget, två riktiga klippor och ett frågetecken. Det är Johan Gustafsson, Robin Jonsson och Johan Fransson(?) och jag kan berätta att den sistnämda är orsaken till att Linköping fick sitt enda mål under matchen och det skedde under ett Linköping anfall som skedde bakom Luleå målet och Luleå lyckades ta fatt i pucken när Linus Klasen passade bak till Johan Fransson som släppte pucken lätt bakom sig så att Carl Söderström i Linköping kunde ta den och åka fram runt målet och slänga in den. Det är inte första och tyvärr inte sista gången Fransson kommer tabba sig rejält så att vi åker på ett baklänges mål, ändå så har han mest istid av alla Luleå spelare. Jag fattar inte!


   Johan Gustafsson   Robin Jonsson  Johan Fransson


Hur som haver så kommer Robin Jonsson att tacka nej till landslags platsen, jag gratulerar honom faktiskt. Jag älskar tre kronor och tycker det är en stor ära att bli uttagen MEN jag hatar Pär Mårts, jepp jag ogillar den mannen så nå fruktansvärt och tycker att han borde avgå. Han har faktiskt en spelidé som skulle kunna göra oss till världens bästa hockey lag (igen! ^^) men hans ledaregenskaper är bedrövliga, han kan inte leda laget så att dom spelar efter det systemet som det är tänkt, alla kör sin egen stil och så blandar man ihop det så att det blir en enda röra och det är då en förbundskapten ska gå in och styra men varje gång man lyssnar på intervjuer med Mårts så vill man bara sova. Känns trist att behöva säga så för jag vill ha en stark ledare till ett starkt lag men jag kan lova (det här har jag sagt hur många gånger som helst men) Så länge Pär Mårts är förbundskapten i Tre Kronor så kommer Sverige aldrig att vinna ett stort mästerskap, fan han kan inte ens vinna ett mindre mästerskap som ex. Karjala Cup där bara 4-5 lag är med och det brukar oftas Sverige alltid vinna! Hittills så har vi kommit sist eller näst sist på alla...Jag hoppas Mårts avgår snart så at man kan ta in en stark ledare som vet hur man styr ett lag.


Matchen idag mellan Luleå och Linköping var det ja, ni får ursäkta att jag for iväg där men jag kände att jag ville få ur mig det. Matchen idag var bra där Luleå vann mycket rättvist, en underhållande match och Luleå var spelmässigt överlägsen under den första och andra perioden och slutet av tredje även om Linköping fick ett par heta lägen och nu väntar ett formstarkt Modo som vann sin match tidigare idag mot Frölunda med hela 6-1. Matchen är på torsdag den 31 Januari och matchen börjar klockan 19.00


Av Alexander Mickelsson - 25 januari 2013 21:58

 


hej, jag har inte bloggat här på ett tag och det har varit mycket för att jag inte haft ork eller lust att skriva något men jag tänkte faktiskt göra det idag till stor del för den ljuva segern mot Skellefteå AIK men mest för att hylla en stor hockey profil både i Luleå, Sverige och NHL nämligen Tomas Holmström.


Segern idag satt långt inne och det gick ända till straffar innan Luleå till slut satte två av sina tre straffar medans Skellefteå (ja, föga förvånande) missa samtliga av sina straffar! hehe. Nä nu ska vi inte vara sådana. Skellefteå spelade bra och gav en rejäl match men Luleå var lika bra och det gungade fram och tillbaka om vem som skulle ta hem seger och till slut så slutade man till och med bry sig om poäng, allt handlade bara om att VINNA! 

Luleå spelade bra och hade en kraftig deffensiv mot det annars enormt starka offesiva SAIK men Luleås spel dämpade deras fart och man jämnade ut varandra på ett riktigt spännande sätt. Så det är en liten pick på näsan till alla er som påstår att matcher med mycket mål är roligare att kolla, se bara på den här matchen där det var mållöst ända till straffar men tok så mycket mer spännande än till exempel Hv71 - AIK matchen som slutade 6-0. 


Det som avgjorde matchen mellan Skellefteå - Luleå var faktiskt det som jobbade mest men fick minst uppmärksamhet under matchen och det är faktiskt målvakterna där till slut Johan Gustafsson var den bättre målvakten och jag måste säga att det var JGs bästa match i Luleå tröjan där han stod emot 46(?) skott och räddade samtliga.

Som sagt en riktig bra match där Luleå vann med 0-1 efter straffar...Nu ligger Luleå 4:a i tabellen före Linköping och efter färjestad (men båda dom lagen har en match mindre spelade än Luleå så mycket kan ändras ännu).

Nästa match är faktiskt mot Linköping hemma i Coop Arena Tisdag den 29 Januari, matchen börjar 19.00


 


Nu ska vi gå över till den största anedningen till att jag skriver i denna blogg idag och det är Tomas Holmströms avsked till hockeyn. Tomas Holmström som är född och uppvuxen i Piteå kom sedan till Boden där han och laget lyckades ta sig ända till Allsvenskan med Niklas Wikegård (jepp, så är det) som en av tränarna. Sen gick han över till Luleå Hockey där han sedan blev känd som "Demolition man" som irriterade motståndarna med sitt fantastiska spelstil som han finslipade till perfektion i Detroit Red Wings. Jag personligen var och är ett stort fan av Holmström, jag har fått träffa honom ett par gånger, första gången var efter att Luleå tog SM-Guldet 1996 där bl,a han, Jarmo Myllys (som är min absolut största idol) och Johan Rosén satt på Max hamburgar resturang inne i Luleå och skrev autografer. Det är alltid en häftig känsla när man träffar sina idoler som ung men jag fick även träffa honom under Nolia i Piteå (jag tror det var kring 2002-2003 någongång) där han satt och sålde sin korv(?) jag minns inte så noga för vi babblade hockey och annat allmänt. En riktig härlig person som var rolig att prata med och efter att han gick över till Red Wings i slutet av 1996 så blev ju naturligtvis Detroit mitt favorit NHL lag och det har varit det sedan dess så därför är det extra kul när folk som hör att jag gillar detroit så är det nästan som att dom MÅSTE säga (Det är bara för att det är så mycket svenskar i laget) hehe, nja på sätt och vis men det är faktiskt pga Holmströms övergång dit 1996-1997 som var orsaken, innan det så visste jag knappt vad NHL var för något men man blev ganska snabbt varse om det då det var populärt att byta hockey kort med varandra och då var det naturligtvis NHL kort som gällde där Steve Yserman, Joe Sakic, Peter Forsberg, Dominic Hasek, Mike Modano och naturligtvis den störste av dom alla Wayne Gretzky och många fler, man körde även med Elitseriekort. Men nu var det ju inte det jag skulle ta upp. 


 


Holmström har ju haft en fruktansvärt bra karriär där han har vunnit SM-Guld 1996 med Luleå Hockey, OS Guld 2006, fyra Stanley Cup 1997, 1998, 2002, 2008 som dom största titlarna och med det så har han hamnat i Piteås Hall of fame och det skulle förvåna mig om inte han blir oerhört hyllad i Detroit tillsammans med sin kollega Niklas Lidström som också slutade för 8 månader sedan. Det gör mig lite besviken när "Holma" kom förbi Luleå för att överlämna match pucken under en match för inte så länge sedan för han förtjänar en större hyllning än vad han fick.

"Holma" spelade enbart 3 säsonger 1994/1995, 1995/1996 samt 2002/2003 under NHL lockouten där även Mattias Öhlund som mest troligen också är på väg att lägga av kom tillbaka till Luleå.


Jag tackar dig Tomas för det prestation du gav både till Luleå Hockey, landslaget och Detroit Red Wings och även för den fantastiska spelstil som du har odlat fram, tyvärr så finns det ju bara EN Tomas Holmström men jag känner mig stolt och glad att vi i Luleå (och även i Detroit) kan säga att det var VÅR Tomas Holmström. Alla lag behöver en sådan grovjobbare som tar skiten och gör det lättare för dom andra, men ändå har ett så stort leende och stor karisma.

Tack Tomas och lycka till i framtiden i allt du gör!


 

Tomas Holmström, Mattias Öhlund, Tomas "Bulan" Berglund och en liggande Lars Hurtig firar SM-Guldet 1996.

Av Alexander Mickelsson - 13 januari 2013 11:19

 


Igår fick vi bevittna en ren skandal, inte från Luleå Hockey och inte från Timrå utan från domarna (suprise?) åh nej kanske ni tänker, inte igen att jag gnäller på domarna men jag lovar att alla ni som kan något om hockey skulle hålla med mig och ni som känner mig vet att jag aldrig skulle enbart se med Luleå ögon utan ha ett neutralt omdömme för att se ifall något var korrekt eller inkorrekt dömt och detta fall så var det helt åt helvete bedrövligt!


Jag skulle kunna sitta hela dan och bara skriva all möjlig skit om vad domaren borde utsättas för efter sitt skandal agerande igår och jag ska ta upp en del av dom saker som var åt helvete! Luleå Hockey gick igår miste om två poäng, vi blev helt enkelt rånade. Timrå spelade hyfsat och det enda som gjorde att dom höll sig kvar i matchen var deras målvakt Bellisimo som höll undan 49 av 52 skott och det är inte illa men notera att han missade tre skott men resultatet blev 2-3 efter straffar till Timrå så hur är det möjligt(?) 


Jag känner mig så förbannad så jag skriver nu med mycket ironi och sarkasm men jag känner att jag måste få ut den här ilskan och därför ska jag berätta lite om matchen i helhet och speciellt om första och början av andra perioden utan att ta till några egna åsikter så att ni ska få möjlighet att bedömma om vad ni tror (ni ska egentligen kolla highlights videon för att få en mer korrekt bedömning av situationerna).


 


Första perioden började bra och det var Luleå som gav kommandot där man hade flest lägen och flest målchanser, Timrå spelade en mer deffensiv spelstil där dom stundtals hade lägen men Luleå var riktigt effektiva med att mota bort dom, under den första perioden så kom det första målet genom Linus Klasen som hade pucken vid offesiva blå och laddade med ett skott som han lurade bort en Timrå spelare med och den gick rakt in i krysset bakom Bellisimo. Domarna gjorde då något oväntat för både publik och TV kommentator genom att ringa på målet där han sedan bedömde det som offside i målgården och därför godkändes inte målet. Detta gav Timrå lite mer energi när Luleå spelarna spelade en mer irriterad och aggresivare spel och därför blev det en hel del bråk och gruff från båda hållen och i ett läge så gjorde en Timrå spelare en "checking-from-behind" på Linus Klasen när han slängde runt ena armen runt Klasens hals och slängde ner honom, det friade domarna och spelet gick vidare, Klasen larade sig från skada. Andra perioden så fortsatte det mer irriterade spelet och det blev mer bråk från båda håll och i ett läge när Timrå var vid Luleå kassen så började en Timrå spelare att bråka med Luleås Lukas Kilström och det slutade med 2+2 minuter utvisning för Timrå spelaren och matchstraff för Kilström. Luleå kämpade på och lyckades då gör 1-0 genom Robin Jonsson som dundrade in ett vackert skott från blå. Timrå fick nu kämpa på och efter en tabbe från Luleås Robn Jackobsson så fick Timrå in 1-1 genom att en Timrå spelare passade fram till en annan Timrå spelare bakom målet där den Timrå spelaren kunde styra in pucken genom att använda skridskon. Målet blev videogranskad och sedan godkänd! Detta blev ett tungt nederlag för Luleå men som kämpade vidare och det var efter Timrås andra mål som var ett slagskott som styrdes in bakom Johan Gustafsson i Luleå målet som blev den tyngsta stötten och man märkte att Luleå spelarna bara ville få slut på matchen, det var tunga ben och inget angagemang och till slut så slutade den andra perioden till Luleå spelarnas önskning och sedan i den tredej så var det lite bättre fart men det var först efter Sami Sandells mål som kämparglöden kom tillbaka och man gasade på för fullt men det räckte inte och matchen gick vidare til förlängning och straffar där Timrå vann!


Timrå vann inte på något sätt rättvist och det enda som gjorde att dom vann var faktiskt deras målvakt. Jag hoppas att jag skrev en rättvis analys av matchen och måste säga att det fanns minst 5 riktigt grova fel som hände under den här matchen.

* Det var inte offside i målgården på Luleås första (bortdömda) mål och att domaren ens videogranska det var en jävla skandal.

* Checking from behind ska straffas genom matchstraff men det valde domaren att fria. Detta är för att markera att checking from behind är farligt där spelaren (i detta fall Linus Klasen) kunde skada nacken genom att bli slängd baklänges rakt ner i isen och det är inte första gången som han råkar ut för detta denna säsong.

* Att Timrås första mål blev godkänd. reglerna säger att man får använda skridskon genom att styra in pucken MEN man får inte sparka in pucken i mål och på detta sätt så gjorde Timrå spelaren rätt så jag vill inte påpeka något om det men det jag vill ha sagt är att man verkligen borde ta bort den regeln för det är inte fotboll vi spelar.

* Lukas Kilströms matchstraff. Timrå anföll Luleå målet och JG lyckades blockera pucken och då startade båket där Timrå spelaren hoppade på Kilström och sedan så slogs dom lika med handskarna på men det är Kilström som åker på straffet (jag är inte för bråk och tycker det är rätt att man straffar spelare som slåss men då ska det vara lika för alla och inte som igår där Luleå fick det största straffet).

* Sen ett par små fel där Timrå crosscheckade och gjorde en del slashing men dessa friades, dessa småfel kan vara match avgörande och domarna har faktiskt 7000:-/match i betalt och då SKA dom bedömma lika för båda lagen och det SKA vara korrekt, Luleå var inga änglar på isen men det var Timrå som gjorde dom största felen men Luleå som fick ta dom största straffen och det anser inte jag vara rättvist!

 

 


Jag är ingen domare men jag kan hockey reglerna någolunda och jag vet inte vad ni tycker är rätt och fel i detta eller om ni bara tycker att jag är en gnällkärring men jag tar detta på stort allvar för det är en så pass seriös liga och det är så pass mycket pengar i omlopp så man borde tycka att elitserien borde bli hårdare och mer rättvis och sedan är hockeyn för mig ett så pass stort intresse så det är därför jag bloggar om detta. Jag ska inte gnälla så mycket mer men jag hoppas att ni förstår min irritation.


en ren skandal match där domarna gav matchen en besk smak och det var inge roligt att titta på, jag hoppades att Luleå skulle vara mer effektiva och mer hungriga på att vinna efter denna kalldusch men som sagt, Luleå spelade fantastiskt bra där man under hela matchen sköt 52 skott, Timrås målvakt var fantastisk bra medans Timrå laget var någolunda bra, domarna var en stor besvikelse och det är tyvärr såna här gånger som gör att hockeydomare är bland dom mest hatade när dom borde vara dom som är "hård men rättvis".


Nu ska jag inte ta upp något mer om denna match utan vi siktar på nästa match som är på Torsdag den 17 Januari nästa vecka borta mot AIK och då ska vi ta 3 poäng och börja visa att det är vi som är Sveriges bästa lag.


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se