Luleå HF 2011/2012

Av Alexander Mickelsson - 26 mars 2011 12:38

Nu är det ca 2 timmar kvar innan pucken släpps nere i Skellefteå och en tät, hård och jämn match väntar. Jag kommer sitta framför Tvn och analysera matchen och målen, för jag väntar mig inget annat än det vi redan har fått se. Norrlands derbyt har hamnat i fokus medan man kort ser över Färjestad - AIK matchen lite snabbt.

så här ser Semi-final matcherna ut just nu:

Luleå - Skellefteå (2-0)

Färjestad - AIK (2-0)

Kan Luleå ta tre raka vinster mot Skellefteå eller kommer SAIK att vinna till slut? Det är otroligt svårt att svara eftersom SAIK har hemmaplans fördel medan Luleå har en vinst plus 2-0 i matcher i bagaget, håller Luleå sig kallt och kämpar för allt dom är värda så kan den här matchen gå hur som helst.

Norrbotten Vs. Västerbotten i en het Norrlands derby ingen skådat tidigare och som jag sagt tidigare kommer bli klassikernas klassiker och ett slag om inte bara en final plats utan också om ära.

Om ni inte kan se matchen eller kommer vara på plats så kan ni alltid Läsa om det här på bloggen efter att matchen har slutat!

LÄS MIN BLOGG OCH DELA MITT INTRESSE FÖR LULEÅ HOCKEY, KOMMENTERA GÄRNA ERA TANKAR OCH ÅSIKTER...FÖR LULEÅ OCH MOT SM-GULDET!!!

Av Alexander Mickelsson - 25 mars 2011 23:42

Luleå leder som ni ser ovan (gamla Luleå Hockey märket) med 2-0 i matcher mot Skellefteå AIK inför den 3:e matchen som håller till nere i Västerbotten och i Skellefteå Kraft Arenan. Laget är på topp men det är absolut inget läge att slappna av då dom tidigare matcherna har varit otroligt jämna och minst sagt chockerande för hela hockey Sverige då Luleå på något men ändå fantastiskt vis har lyckats dra det längre strået.

För Skellefteå har Luleå varit en riktig "Sudden death" när man åkt på baklänges mål och förlorat, dom har riktigt blivit blåsta i näsan och kommer vara taggade till 1000 för att ändra på det vilket gör dom farliga och dom har visat att dom är snabbare, farligare och hårdare än vad vi möjligtvis tror dom är så det är viktigt att inte underskatta dom.

Nu är det viktigare än någonsin att glömma vinsten sist och satsa allt på att vinna nästa match och att vi gör det bra, rättvist och har alla sinnen skärpta för att inte släppa in Skellefteå till chanser. Janne Niinimaa kommer att kunna spela för Luleå igen i morgondagens match, Elias Fälth är ännu osäkert.

Luleå's backtränare Roger Åkerström säger så här inför morgondagens match:

- Det är ny match och nya insatser. Vi känner att vi har bra drag i laget men det är lite smågrejer som vi kanske måste ändra och tänka på lite extra men vi ser fram emot matchen imorgon. Det ska bli riktigt roligt.

Så här säger Stefan Klockare (Ass. tränare SAIK) om förra matchens baklänges mål och om matchen imorgon:

- Det målet grinade oss illa. Men det är först till fyra segrar som gäller, och vinner vi imorgon så är vi i ett bra läge igen. Det gäller bara för oss att inte bjuda Luleå på något och vara konsekventa i vårt spel.

Matcher är imorgon den 26/3 -2011 Kl: 15.00 och visas på Tv4 Sport för er som inte har biljett.

Av Alexander Mickelsson - 24 mars 2011 22:51

(Bild från Svenska fans hemsida)

Luleå stred, hamna på knä, reste sig, hamna på knä, reste sig och vände efter en otroligt tät 2:a semi-final match och vann rättvist trots motgångarna, Anders Forsberg (Skellefteå's huvudtränare) kan inte påstå en gång till att vi inte förtjänade att vinna för resultaten säger annat (4-3) och vi leder nu med 2-0 i matcher.

I den första perioden som började efter att hela Delfinen (Coop Arenan) hade gett stående ovation i över 6-7 minuter och gav en fantastisk stämning i hela arenan innan pucken släpptes och båda lagen kämpade på i vad som liknade en Jojo-period där lagen verkade pigga och turades om att anfalla. Tyvärr fick Skellefteå första ordet när David Rundblad kom enkelt framför mål och fick in den i krysset efter 4.39 Luleå kom in i spelet och kämpade på och efter 13.10 kom utdelnings målet efter ett slarv av Skellefteå så sköt Robin Jonsson mot mål där Jonas Berglund kunde styra in den. Men SAIK var inte långt efter när Jimmie Ericsson kunde skjuta in den 23 sekunder efter Luleå's kvittering och det stod 1-2 till gästerna perioden ut.

I den andra perioden så dominerade Skellefteå efter att Luleå åkt på två utvisnings tillfällen och man kämpade i boxplay men visade varför laget är bäst i elitserien i just den formationen men det var ändå målvakterna Anders Nilsson och Andreas Hadelöv's period där man imponerade stort men när man trodde att det skulle bli mållöst så lyckas fransmannen Pierre Édouard-Bellemare göra 1-3 efter 17.38 efter att ha tryckt in en retur men 30 sekunder senare så slog Luleå stjärnan Cam Abbott in reducerings målet men perioden slutade 2-3 till Skellefteå.

I den tredje perioden så spelade lagen jämnt och Niklas Olausson åkte på en kraftig tackling och blev liggandes på isen men kunde strax efteråt spela igen. Man trodde att Skellefteå skulle klara hela perioden men då hände det som inte får hända och Andreas Hadelöv missar och gör en dundertabbe då Joonas Vihko passar pucken vid blå linjen och den tar på en Skellefteå skridsko som åker in målet efter 15.10 där Hadelöv inte alls var med men gör ett tappert försök då pucken studsar i isen och över målvaktens benskydd och hela Skellefteklacken tystnade så man kunde höra hur pulsen stannade på dom och matchen går vidare till förlängning.

I förlängningen så var det Luleå som tog kommandot och Skellefteå fick kämpa för att komma in i spelet och man fick ett par bra lägen men Luleå var det hetare laget och efter 11.15 så fick Simon Hjalmarsson ett jätteläge när han fick en perfekt passning och kom i ett en mot en läge och tryckte undan och förbi en liggande Andreas Hadelöv och spikade igen kistan när Luleå vann med 4-3 och tar ett stadigt grepp om Skellefteå då man leder med 2-0 i matcher.

Luleå Hockey vann sin tredje raka "sudden death" och är den tionde under hela säsongen. Luleå gjorde ett mål i varenda period och nu väntar en borta match i Skellefteå Kraft Arena Lördag den 26/2 -2011 kl: 15.00

PLUS LULEÅ:

+++ LuleåFans, fantastisk stämning

+ Anders Nilsson gör återigen en bra match trots 3 insläppta

+ Drivet på mål.

+ Mycket bra kämparglöd.

MINUS LULEÅ:

- slarvet, bättre passningsspel är ett måste.

- Ful spelet, men vi fick också vad vi förtjäna.

PLUS SAIK:

+ Drivet mot mål.

+ bättre fart.

MINUS SAIK:

- Andreas Hadelöv's måltavla (dock ett + för oss)

- Skellefteklacken, trumman var det enda man hörde.

- Ful spelet, ni kom undan alldeles för lätt

Av Alexander Mickelsson - 24 mars 2011 16:05

(Bild från Luleå Hockey's hemsida)

Nu är det ca 3 timmar kvar innan nedsläpp och jag kommer vara ungefär en timme före där för att bevittna LuleåFans och Skellefteklackens reaktioner och kamp för att vara den mest högljuda och mest stöttande för respektive lag.

Luleå har hemmaplans fördel samt 1-0 i matcher men än är vi bara i den 2:a semi-final matchen och mycket kan hända och jag hoppas på en spännande match där båda lagen kommer ge allt och lite till. Så här säger Luleå's assisterande tränare Thomas "Bulan" Berglund inför dagens match:

- Vi har haft en gedigen arbetsinsats hela året och får inte tumma på den om vi ska fortsätta vinna matcher och det finns ingen anledning att tro att det ska bli annorlunda imorgon (läst igår). Skellefteå kommer att precis som vi försöka vinna matchen så det blir en kamp om vem som lyckas bäst med sitt spel.

Stefan Klockare som är Skellefteå's assisterande tränare säger så här om dagens match:

- Imorgon (läst igår) gäller att vi kommer ut bättre i inledningen och att vi minimerar våra misstag. Vi ska inte bjuda dem på lägen utan de ska få skapa chanser på egen hand. Och själva ska vi bli bättre på att ta vara på de lägen vi skapar.

Låt match nummer 2 börja och "Slaget om Norrland" fortsätter!!!

Matchen är idag den 24/3 -2011 Kl: 19.00 i Coop Arenan...

Av Alexander Mickelsson - 23 mars 2011 11:52

(Luleå Hockey, Skellefteå AIK, Färjestad och AIK)

Luleå vann den första Semi-final matchen igår mot Skellefteå AIK och leder nu med 1-0 i matcher och imorgon så väntar det hemmaplans fördel för Luleå.

Färjestad vann sin första semi-final match mot AIK med 2-1 och experterna svarade matcherna så här "Om Färjestad BK - AIK var sömnpiller var Luleå HF - SAIK koffein

Jag har laddat med ståplats biljett för imorrn och väntar mig en match inte helt olik den igår och jag tror SAIK kommer lägga i en högre växel nu för att försöka sig på monsterlika björnarna Luleå som har alla fördelar för att vinna det enda som kan stoppa oss nu är domarna som gjorde ett tappert försök för att lyckas att avgöra matchen, men dom gjorde ju även rätt vid ett par tillfällen så jag ska inte bara baktala dom.

Pär Arlbrandt sa så här om gårdagens match på Luleå Hockey's hemsida:

- Första halvan av matchen gör vi strålande och tar kommandot men sen får vi spela mycket boxplay och dom kommer in i spelet och gör 2 enkla mål sen i tredje perioden så blir det en jämn period men då får vi 3 eller 4 utvisningar och till slut orkar vi inte hålla emot och det blir 3-3. I sudden får vi mycket utvisningar men vi gör ett heroiskt jobb och backarna som spelar otroligt mycket och offrar sig hänsynslöst så det är en härlig segerJag måste passa på att säga till publiken att "var samma som sist för det var helt fantastiskt".

Match igen på Delfinen (Coop Arenan) Torsdag den 24/3 -2011.

Luleå Hockey - Skellefteå AIK

Av Alexander Mickelsson - 22 mars 2011 22:48

Luleå vann en skrämmande tät första Semi-final där man slog Skellefteå i förlängning med 3-4. Där Luleå svarade för en monsterlik defensiv spel och en målvakt utan dess like. Det finns fyra matchhjältar och det var Pär Arlbrandt, Anders "Burra" Burström, Konstantin Komarek och Anders "Grizzly" Nilsson...

Den första perioden började segt och det var inget av lagen som riktigt presterade men Luleå var det laget som hade dom vassare lägerna och drev spelet till deras fördel när SAIK inte fick tag på pucken. Det gav resultat när Mats Lavander efter 15.04 i powerplay tryckte in det första målet efter ett handledskott av Niklas Olausson. Perioden slutade alltså 0-1.

I den andra perioden så kom Luleå liksom i första perioden att bli det lag som kontrollerade matchen och efter 58 sekunder då Luleå's Pär Arlbrandt slog in returen av Topi Jaakola och det stod alltså 0-2. Efter det såg det mörkt ut för dom svartklädda SAIK som gasade på och blev det lag som skapade lägen då man bet sig fast i Luleå's zon men trots ett fantastiskt defensiv spel av Luleå så gjorde Christian Söderström efter 16.08 det reducerande målet och det stod alltså 1-2. Målet blev som tändvätska för hemmalaget som gjorde det kvitterande målet efter 19.23 Perioden slutade alltså 2-2.

I den tredje perioden så var det som att båda lagen gasade på och slet för att bli det lag som skulle få kontroll och man satsade på att avgöra matchen istället för att vänta ut motståndarnas misstag och Luleå blev det lag som tog vara på chansen då man gjorde 3-2 efter 5:44. Simon Hjalmarsson tog pucken och passade Pär Arlbrandt som sköt in hans andra mål för kvällen och resultatet blev 2-3. Efter det blev det Luleå's mardröm när först då Sebastian Enterfeldt åkte på en 2 minuters för fasthållning och kort senare blev Robin Jonsson utvisad 2+2 efter ha haft klubban för högt upp och slog en SAIK spelare i pannan som började blöda. SAIK tog vara på chansen och gasade på för allt vad dom hade och lite till men Luleå svarade för en omänsklig defensiv spel och höll undan under hela Skellefteås powerplay men där tog det stopp då Luleå blev fulltaliga så gjorde SAIK sitt mål och det stod alltså 3-3 perioden ut och förlängning väntade.

I förlängningen så stred båda lagen men lägerna kom aldrig men när mardrömmen för Luleå fortsätter då Skellefteå fick möjlighet två gånger med powerplay och tryckte på allt vad man kunde men Luleå visar att dom är ett lag som inte lägger sig direkt och med Anders Nilsson i mål så fick SAIK aldrig sitt mål utan det var efter 13 minuter som Luleå's Konstatin Komarek komma bakom mål och lyckades hålla pucken med en enorm press från SAIK och en fantastisk puckhållning och skickade ett pass till Anders "Burra" Burström som sköt in pucken bakom Andreas Hadelöv i SAIK målet och Luleå hade alltså vunnit den första Semi-Finalen och leder nu med 1-0 i matcher och nu väntar en hemmamatch i Luleå på Torsdag.

PLUS LULEÅ:

+ Det defensiva spelet, äckligt bra

+ Anders Nilsson gjorde en fantastisk match och borde hållit nollan egentligen

+ LuleåFans som stöttade laget

+ Jonas Rönnqvist time out var en behövlig paus för spelarna.

- Utvisningarna (tyckte dock att det var domarnas fel men ändå)

- Långsamma spelet, ni kan och är snabbare än så.

- Gav en del fula tacklingar ibland.

PLUS SAIK:

+ Offensiva spelet var skickligt.

+ Andreas Hadelöv (dock bara ett litet plus, han gjorde ingen toppmatch)

MINUS SAIK:

- Defensiva spelet var inte alls bra.

- Dom fula tacklingarna.

- Skellefteklacken, är det allt ni har?

- Skitsnacket i media efteråt, lägg av för ni förlorade

SPECIAL MINUS:

Ett stort minus till LEIF BOORK (expert kommentator), gå i pension och sluta prata om sånt du inte kan, att prata om att en klubba i halsen är schyst är vedervärdigt och sen prata skit om spelare och tränare då kan du lika gärna sluta kolla hockey också. Jag hoppas att du läser detta (trots att jag vet att du inte kommer göra det).

Av Alexander Mickelsson - 22 mars 2011 18:29

(Bilden är gjord av Red_666 på LuleåFans Facebook sida)

Nu är det bara dryga tio minuter kvar innan "tredje världskriget" börjar och stämningen är i topp redan när man visste att Luleå skulle möta Skellefteå.

Känner en orolighet samtidigt som det känns som att nu jävlar kommer vi fixa det här och det är omöjligt att tippa vem som blir kvällens vinnare men en sak är säker, AIK - Färjestad matchen finns inte i någons tankar just nu...

Hatstämning beskrivs och att det kommer bli dom tuffaste, hårdaste och omtalde matcherna i historien. Löpelden och blixtens kraft och fart är inget jämfört med hur det kommer bli ikväll och det är det lag som orkar tre perioder som vinner.

Skoterraggarna kommer visa eller rättare sagt har visat söderlänningarna vart skåpet ska stå och lag som Djurgården, HV71, Linköping, Frölunda, MoDo, Timrå och Södertälje har redan slutat för säsongen och det är nu pojkar blir till män när kraftproven måste bevisas, Sju matcher tror experterna men endast fyra vinster behövs för att komma till finalen och chansen till ett SM-GULD!!!

Luleå eller Skellefteå? DET är frågan...Släng er framför Tv-sofforna och slå på Tv4 sport för det här vill ni inte missa!

Av Alexander Mickelsson - 22 mars 2011 02:46

(Norrlands derbyt kommer bli klassikernas klassiker och en fight om inte bara en final plats utan också om ära)

Det går att säga att det lag som vinner Norrlandsderby spelar inte bara för en plats i finalen utan det kommer bli ett slag om äran och respekt, vilket båda lagen kräver och förtjänar. Därför är det otroligt svårt att säga vem som kommer ta hem det här. Skellefteå är ett fysiskt lag som gör många tacklingar och mycket närkamper och Luleå är ett finlirande lag, skjuter en hel del skott på mål och som gör minst tacklingar i hela elitserien men har ändå visat att man kan slå ett fysiskt lag som Djurgården.

Skellefteå har enligt statisk ett bättre Powerplay där man har 18,52% medan Luleå har 15,00% men Luleå tar ogärna utvisningar som kan vara en stor fördel. Luleå har däremot ett mycket bättre Boxplay där man har hela 81,25% jämfört med SAIK's 68,52% så ser man på det här så är det egentligen fördel Luleå.

Derbyt imorgon kommer dock vara fördel Skellefteå som har hemmaplans fördel men Luleå har vunnit tre av dom fem tidigare möterna lagen emellan och sist vann Luleå med en brakande vinst när man lyckades vända resultatet 0-2 till hela 5-2 varav man gjorde 4 mål inom 3 minuter och 22 sekunder.

Trots detta går det inte att baktala SAIK eftersom dom har varit fantastiska under grundserien och varit tabelletta många gånger för att sedan sluta som tabelltrea och efter en tät kvartsfinal slog man ut Linköping med 4-3 i matcher. Man har även dom omtalade stjärnspelarna Mikko Lehtonen, David Rundblad, Joakim Lundström och Fredrik Warg samt även Andreas Hadelöv i målet.

I Luleå liksom Skellefteå så har man haft en fantastisk grundserie där man gick ifrån "laget-mot-allsvenskan" till tabelletta direkt och tappat placeringen vid ett par tillfällen men ändå lyckats komma tillbaka tills efter juluppehållet när man sjönk och tog sig senare upp för att bli tabellfyra. Sen att vi har stjärnspelare som Janne Niinimaa, Pär Arlbrandt, Chris Abbott, Cam Abbott, Joonas Vihko med mera och samt en fantastisk målvakt Anders Nilsson.

En annan spelare som borde nämnas är den skadade Elias Fälth som fick en ljumskskada i matchen mot AIK under grundserien men som nu ser ut att kunna göra comeback i Semi-finalen mot SAIK vilket kommer höja Luleå enormt tror jag.

Lasse Arnell (Aftonbladet's sport krönikör) skriver i sportbladet att "Det här kan gå hur fan som helst"