Luleå HF 2011/2012

Senaste inläggen

Av Alexander Mickelsson - 20 november 2011 09:49

Som titeln säger så ska jag dra en trippel analys i det här inlägget då min bloggplats har krånglat tidigare. Luleå har haft två fantastiska matcher nu dom senaste men efter bakslag fått tre + tre poäng fråntagna. Jag kommer att hålla inläggen kort så vänta er inga sönderanalyserade inlägg!


(Simon Hjalmarsson är ostoppbar)  


Luleå inledde matchen mot Timrå bra och man satte press på motståndarna direkt, Luleå var trots ett hetlevererande motstånd det laget som förde matchen. Luleå gjorde sitt sedervanliga första mål i matchen och trots att det var mycket jämnt så fick Timrå in sin puck och det blev 1-1. Det som var märkvärt var när resultaten var 2-2 så gjorde Luleå ett mål som blev bortdömt av domarna, vilket blev en total flopp då det var ett regelrätt mål. Matchen slutade i Sudden där Luleå blev det vinnande laget och fick med sig två poäng.
HV71 blev ett svårt motstånd igår och den första perioden handlade mest om HV som efter ca 8 minuter gjorde mål av Pär Ledin som då hoppade sönder plexiglaset och gjorde att matchen blev sen. Sen handlade allt om Luleå som efter målchans efter målchans och press som gjorde att HV var tvungna att ta en Time out. Luleå kom in i andra perioden och totalt dominerade matchen men målen lyste med sin frånvaro, i såna här lägen så borde det ha stått minst 4-1 till Luleå men det enda målet kom av Johan Harju som efter press mot mål lyckades trycka in den studsande pucken.

Matchen gick till förlängning och där kunde HV71 göra segermålet med ca 1 minut kvar av förlängningen. Luleå blev återigen snuvade av domarna som såg mellan fingrarna på ett HV som fullkomligt spelade fult rent av. Dåligt!!!
Den förre Luleå målvakten Anders Nilsson fick äntligen göra debutt i NY Islanders tröjan i en match mot boston. Anders blev inbytt i ett underläge med 0-3 och stod för 14 av dom 17 skott av fick mot sig vilket gjorde att Islanders förlorade med 0-6. Trist men det visar att Anders nu har fått tilltro och jag hoppas han får mer möjligheter så att han får visa vad han går för.

ANNONS
Av Alexander Mickelsson - 16 november 2011 18:28Landslags uppehållet är över och Luleå är redo att erövra medelpad då man gästar Timrå borta i E.on Arena. Luleå har fått in Toni Koivisto från Frölunda i laget där han, Vhiko och Viitaluoma kommer bilda den finska kedjan som visat sig stark i försäsongen.


Luleå är laddade för att anta nya utmaningar och man är beredd på att återigen visa (dom så kallade) experterna att dom åter igen har fel om Luleå. En sits som passar oss utmärkt.

Toni Koivisto från Frölunda har haft en tung början på säsongen men hoppas kunna utvecklas och komma ut stark med norrbottningarna istället. Jonas Rönnqvist är förväntansfull inför morgon dagens match och jag kommer följa matchen med spänning eftersom sist vi mötte Timrå så förlorade vi med 4-1 och jag var mycket besviken på Johan Gustafsson men han har nu visat mig att jag haft fel om honom. Jag vet dock inte om det är Gustafsson eller Rautio som står men jag hoppas att båda är i form så att vi äntligen kan få vårat efterlängdade guld hem!


Det är även nybildade kedjor där Harju, Hjalmarsson och Abbott bildar den första kedjan. Annat att notera är att Luleå innan landslags uppehållet började bli bättre och bättre så vi hoppas det fortsätter, för Timrås del så gick det betydligt sämre då man ligger sist i tabellen.


Matchen börjar klockan: 19.00 imorgon den 17/11 -11

ANNONS
Av Alexander Mickelsson - 14 november 2011 00:26

(Goda tider)


Tack till alla som läser min blogg, såg idag att antalet läsare den här säsongen hade stigit med 65% idag. Jag hoppas ni kommer att läsa ännu mer och att fler också gör det så att det stiger ännu högre, kom gärna med synpunkter om vad som kan förbättras och gärna med ideér om vad den här bloggen ska innehålla så att ni som läser får ännu mer nöje att titta in på min LHF blogg.


Jag startade den här bloggen inför slutspelet 2011 där Luleå fullständigt häpnade oss alla, jag fick många fina kommentarer om hur bra den här bloggen var och det är därför jag har fortsatt även denna säsong, ett stort tack till er. Självklart vill jag bli bättre på det här så att ni får en mer personlig och mer detaljerad bild om matcher, spelare och lite annat angående Luleå Hockey.


LÄGG GÄRNA ERA FÖRSLAG OCH IDEÈR OM HUR JAG KAN FÖRBÄTTRA BLOGGEN, VAD DEN KAN TÄNKAS INNEHÅLLA, HUR DEN SKA SE UT ELLER KANSKE NÅGOT ANNAT NI HAR FUNDERAT

SKRIV TILL MIG PÅ MIN FACEBOOK ELLER SÅ KAN NI SKRIVA DET HÄR UNDER KOMMENTARER ELLER SÅ SKICKAR NI ETT MAIL TILL: alexander.mickelsson@hotmail.comAv Alexander Mickelsson - 13 november 2011 22:13

(Johan Gustafsson)


Succemålvakt och blivande stjärnmålvakt är några av dom ord Johan Gustafsson #30 (annars #37 i Luleå) fick beskrivet om sig när han tog Tre Kronor till en seger mot Finland med 3-4 borta i Heartwell arena i Helsingfors.


Gustav Wesslau (Djurgården) fick stå två matcher och då blev det förlust med 4-1 Tjeckien och 2-5 Ryssland. Pär Mårts blixt inkallade den då aktuella J20 landslagsmålvakten Johan Gustafsson som fick ta en taxi 3,5 timme för att ersätta Viktor Fasth som blev akut sjuk. Det gav resultat. Johan Gustafsson fick en svettig match när han och Tre Kronor möte ett hetlevererande Finland som bara radade upp målchans på målchans. Under den andra perioden så gick det snabbt då Sverige ledde med 1-4 men efter några omöjliga skott att rädda så stod det snart 3-4. Gustafsson var stabil men tack vare en dålig backbestättning så fick Finnarna allt för lätta chanser vilket resulterade i en del backlänges mål. Fnland var nära att kvittera men efter att målet dömdes bort som spark så lade man i allt på försvar (liksom dom två tidigare matcherna) men tack vare Gustafsson så lyckades Tre Kronor att vinna till slut.


Pär Mårts som enligt mig är den sämsta tänkbara förbundskaptenen sade i en intervju till sportbladets redaktion: Jag var mer nervös i dag än under VM-finalen. I dag spelade vi för Tre Kronors ära, vi hade inte fått kronorna att glänsa tidigare. Det tar jag med mig, säger Mårts.

Pär Mårts verkar vara mycket nöjd med en seger av tre vilket gjorde att Sverige kom sist i Karjala cup med endast tre poäng, då kan man fråga sig om han inte borde avgå med omedelbar verkan, eller?


För Johan Gustafssons del så är nästa match med Luleå Hockey den 17 November borta i E.on Arena mot Timrå kl: 19.00 och förväntnigarna är höga och lovorden många men man kan gott säga att han har haft en helt suverän försäsong så här lång trots att jag har och kan bli gnällig på han.


Johan gustafsson har all rätt att jubla idag!  

Av Alexander Mickelsson - 12 november 2011 22:47

  Viktor Fasth

  Johan Gustavsson


Gustav Wesslau och Viktor Fasth är Tre Kronors målvakter och det var tänkt att Johan Gustavsson skulle spela med J20 landslagets men nu så vissar det sig att Viktor Fasth har åkt på en kraftig förkylning med hög feber så då har man kallat in Luleås stjärnmålvakt från j20 landslaget upp till Tre Kronor istället som en ersättare från fjolårets succemålvakt.


Johan Gustavsson har hittills i Luleå målet håll nollan 4 gånger samt en gång när han var tvungen att hoppa in för David Rautio under en match. Gustavssons målsättning har alltid att få spela med Tre kronor (Han har dom tre kronorna på hjälmen i rött) och nu blir drömmen sann när han imorgon den 13 November 2011 får stå sin första riktiga landslags match mot fjolårets VM medaljörer och våra grannar i öst Finland. I landslaget har JG med sig lagkamraterna från Luleå Johan Harju #24 och Simon Hjalmarsson #11.


LITE OM HUR DET GÅR FÖR TRE KRONOR I KARJALA CUP:

 

Egentligen är det tänk att jag ska skriva lite om landslaget i min Sverige blogg men nu blev det mest om Luleå spelarna så jag tar det här istället och då kan jag berätta lite om dagens match då Sverige mötte Ryssland.


Jag vet inte hur mycket ni vet men den första matchen som Sverige spelade så mötte vi Tjeckien och då förlorade vi med 5-2 efter att Gaustav Wesslau (Målvakt i Djurgården) tabbade sig rejält så tanken var först att Viktor Fasth skulle stå dagens match mot Ryssland men Pär Mårts (Förbundkapten för landslaget) tyckte att Wesslau hade mer att visa, Ramlar man ner från hästen så måste man upp på sadeln igen sade förbundskaptenen i Sportbladet och då fick han stå även denna match vilket blev ännu en flopp för målvakten enligt mig.


Sverige spelade bra men hade problem med att ta sig förbi dom ryska spelarna som stormade mot mål där en så synes osäker Wesslau kämpade men när Ryssland kom i fullfart så gick det inte och efter den första och mesta dels hela den andra perioden så stod det 2-0 till Ryssland innan Sverige lyckades hitta en lucka och gjorde 1-2. Jag personligen missade Sveriges mål men det kändes som att Sverige ville vinna och man hade gradvis en chans att hämta upp sig men när Wesslau släppte in ett enkelt mål så märkte man att utespelarna hade tappat förtroendet och hoppet om att ens försöka vinna och det slutade med att Pär Mårts, entusiastisk gjorde som jag själv brukar tänka ibland. "Ska man göra något så ska man göra det ordentligt" och plockade ut målvakten med minuten kvar och med två mål i underläge, men även om jag brukar tänka att "ska man göra något så ska man göra det ordentligt" så brukar jag även tänka "Gör om, gör rätt" vilket Pär Mårts måste ha missat för istället för att förlora med 1-2 eller 1-3 så förlorade Sverige med förnedrande 1-4 i öppen kasse. Även om det är trist att se Sverige förlora så fick jag ändå ett litet elakt småleende på läpparna av tre orsaker 1. Det visar att Pär Mårts är ingen lämplig tränare för Tre kronor 2. B-Å Gustavsson fick mycket skit men var så mycket bättre än Mårts 3. Djurgården borde vara stolta över sin målvakt för nu kommer alla elitserie lag att vilja möta dom, hehe

Av Alexander Mickelsson - 7 november 2011 19:38

Daniel Gunnarsson)

Fakta
Position: Back
Från: Köping, Sverige
Längd: 194 cm
Vikt: 89 kg
Född: 1992-04-15
Daniel Gunnarsson började spela för Köping HC innan han började för Leksands IF's juniorlag, Säsongen 2010/2011 spelade han 38 matcher i Leksands J20-lag, fem matcher i Leksands A-lag och fem matcher för Falu IF dit han var utlånad. Inför säsongen 2011/2012 skrev han kontrakt med Luleå HF och får spela med både A-laget och J20-laget.

Av Alexander Mickelsson - 7 november 2011 19:20


(Lukas Kilström)


Fakta
Position: Back
Från: Södertälje, Sverige
Längd: 182 cm
Vikt: 80 kg
Född: 1990-04-18
Lukas Kilström började spela för Södertäljes SK's juniorlag innan han skrev på för SSK's A-lag, när Södertälje åkte ut ur elitserien säsongen 2010/2011 så skrev Kilström på för Luleå HF ett två års kontrakt. Kilström är mer känd som en hård och fysisk spelare, en så kallad "bad boy" på isen. Kilström har även spelat med tre kronors J20 landslag.
Av Alexander Mickelsson - 6 november 2011 22:27

Karjala Cup står nu på schemat och jag personligen kommer att följa så gott det går och skriva om det i min landslags blogg (länk finns nedan). Från Luleå så finns det några som är uttagna till sina respektive landslag bl,a SImon Hjalmarsson, Johan Harju, Johan Fransson till Sverige, Konstantin Komarkek till Österrike, Johan Gustavsson och Daniel Gunnarsson till Sveriges J20 lag.


http://swedenvm.bloggplatsen.se/ 

(Min Tre kronor blogg där jag skriver om det Svenska landslaget, ni kan fortfarande läsa om mina artiklar om VM förra året)


Luleå har aldrig varit någon riktigt stor favorit när det gäller att hämta spelare till landslaget även om vi har haft en hel del spelare som fått bära dom svenska tre kronorna, bland listan så finns några tungviktare som Steffan "Skuggan" Nilsson som var lagkapten för Tre kronor, Jarmo Myllys för det finska landslaget var en viktig pjäs och var nära några gånger att vinna guld åt Finland, Tomas Holmström, Mattias Öhlund och Mikael Renberg. Sen har vi även i den yngre generationen som har visat framfötterna som bl,a Johan Harju som tidigare spelat med tre kronor med sin förra radarpartner Linus Omark.


förra året så fick Elias Fälth, Niklas Olausson, Pär Arlbrandt, Konstantin Komarkek och Topi Jaakola dra på sig sina respektive landslags tröjor och då fick Topi Jaakola jubla då hans Finland vann sitt första genom tiderna trots flera finaler (oftast mot Sverige och så var det även denna gång) vinna sitt första VM-Guld.


Vi önskar all lycka till alla Luleå spelare och hoppas ni visar och vet att ni är värda det!


 


     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se