Luleå HF 2011/2012

Alla inlägg under november 2012

Av Alexander Mickelsson - 14 november 2012 20:00

 


Luleå är trots förlusten igår på framfart och hela dagen så har radion berömt det "nya" Luleå som är mer offensivt och ändå så defensivt som man är känd för. Drömmen är ju en SM-final mellan Luleå Skellefteå där Luleå naturligtvis vinner guldet och Skellefteå får sitt tredje silver på tre år (guldstaden in my ass) haha.


Imorrn så är det en ny match mot Linköping. Luleå ser starka ut och trots att man igår fick spela på bara 5 backar då Janne Sandström och Robin Jonsson fick avbryta under gårdagens match, David Rautio som är elitseriens bäste målvakt kommer inte att spela på ett tag då han under landslags uppehållet råkade ut för en hjärnskakning så Johan Gustavsson kommer att få förtroendet ett tag framöver och jag tror att det kan vara bra för honom så att han får skärpa till sig lite då han har sett ostadig ut jämfört med förra säsongens succé.


Linköping ligger på en 6:e placering med 34 poäng jämfört med Luleå som ligger 3:a med 39 poäng samt att man (med HV71) har en match mindre spelat än restrerande lag. Jag kommer att kolla på matchen imorrn och komma med en analys och bedömningar om matchen!


Matchen imorrn börjar klockan 19.00 och man kan se matchen via C More eller så kan ni beställa matchen via Luleå hockeys webb och det kostar 139:-


 

ANNONS
Av Alexander Mickelsson - 13 november 2012 23:04

 


Tung förlust när Luleå gästade Skellefteå i en av säsongens absolut spännande matcher där Skellefteå lyckades vinna med knappa 2 minuter kvar av matchen med 4-3.


Matchen var en vad man skulle kunna säga jojo match där båda lagen hade massor av lägen, matchen börja med en rysande fart där lägen efter lägen kommer efter varandra från båda lagen. Skellefteå var lite starkare under den första halvan av första perioden men sen var det helt och hållet Luleå som var det lag som styrde matchen igenom.


Lagen är ganska lika varandra trots att Luleå är mer lagspel och Skellefteå spelar mer inviduellt spel. 

SAIK fans skulle nog säga att domarna var dum i huvudet, dom dömde för Luleå och blablabla...Så jag vill inte uttrycka mig allt för mycket men helt klart var det att domarna var inte så petiga som dom brukar vara (vilket är suveränt), det var en del lägen där domarna släppte och vissa var ganska allvarliga, jag såg aldrig situationen men tydligen ska en Luleå spelare ha armbågstacklat en SAIK spelare men Skellefteå gjorde också en hel del saker som borde ha varit utvisning. HUR SOM HELST så vill jag bara säga att domarna var bra och det dom dömde var korrekta!!!


Luleå spelade säsongens bästa match idag och man var det bättre laget så det känns trist att man förlorade pga av ett ganska dåligt målvakts spel av JG, första målet var oturligt men sen tyckte jag han hade kunnat göra bättre men men...Jag ska inte dra allt för mycket på detaljerna men jag känner mig nöjd trots förlusten för nu visade Luleå moral och arbetsvilja, dom spelade perfekt.


Så ni som håller på SAIK och läser detta, ni hade tur att ni vann idag och det vet ni själva innerst inne. Hade målvaktspelet varit bättre så hade ni inte haft en suck så nästa gång vinner vi. ANNONS
Av Alexander Mickelsson - 13 november 2012 17:06

 


Landslags uppehållet är över och det är dags att gå tillbaka till allvaret. Det gick som jag trodde i Karjala Tournament där våra (en gång stolta) Svenska kronor ledda av Pär Mårts och vi hamna sist, vi förlorade samtliga matcher trots att man sköt överlägset mest! Jag kan säga så här att så länge Mårts får vara förbundskapten så kommer Sverige i ishockey aldrig att vinna ett stort evenemang som Karjala, VM eller OS. ALDRIG!

Nu handlar det inte om Sverige utan om ett stort möte mellan Skellefteå AIK och Luleå Hockey!


Ingen från Luleå Hockeys speltrupp var uttagen till Tre Kronor, Niklas Olausson skulle ha blivit men tackade nej pga av en forskada. Laget har därefter fått träna hemma i Coop Arena eller med egen träning och jag hoppas att formen inte har försvunnit under den här veckan då landslags uppehållet har varit. Så det är svårt att veta hur det kommer gå under kvällens match mot SAIK som har börjar klättra på allvar i tabellen men en sak är säkert och det är att Luleå nu har fått tuffast möjliga motståndare men Luleå har en bra statistik mot SAIK och jag hoppas att kvällens match kommer förbättra den statistiken.


Luleå har annars svårt att ta poäng i Skellefteå Kraft Arena och jag skojar inte när jag säger att det kommer bli en tuff match, kollar man statistik så har Luleå som släpper in minst mål (1,37 mål per match) i hela elitserien, sen kommer Skellefteå strax efter med bara 1,80 mål per match). Skellefteå är ligans just nu bästa box play lag och sen dom senaste matcherna så har Skellefteå gjort ryssligt många mål (AIK - SAIK 0-5) och (SAIK-HV71 7-3) medans Luleå är ett lag som gör väldigt lite mål. Men som alla som kollar hockey vet att statistik är bara nummer så kan man vänta sig vad som hellst i kväll.


Jag tänkte inte ta upp så mycket mer i det här inlägget, jag kommer ju naturligtvis efter matchen att lägga ut ett nytt inlägg om hur det har gått i matchen och med analyser, kommentarer och egna bedömningar. Jag hoppas på vinst för då brukar det vara roligare att skriva, haha! Speciellt nu när vi möter ärkerivalerna...

Ni får ha det så bra så hörs vi senare ikväll.


Matchen börjar klockan 19.00 ikväll och ni kan se matchen på C More Sport eller om ni inte har det så kan ni även beställa matchen på Luleå Hockeys hemsida och länken hittar ni här nedan!


http://www.luleahockey.se/matcher/se-matchen-online


 

Av Alexander Mickelsson - 2 november 2012 14:12

 


Luleå kunde vinna gårdagens match efter straffar men det var efter ett ganska oövertygande spel i full tid. Dom i Luleå som stack ut var Toni Koivisto (bilden ovan) som hade några riktiga bra lägen men det ville sig inte och tur var ju att Frölundas målvak Julius Hudacek gjorde en dunder tabbe när Luleå var i numerärt underläge.


Matchen börja som en vanlig Luleå match gör, avvaktande och väligt få vågar ta några risker och så skulle det dröja ett bra tag innan Frölunda gasade på och gav Luleå spelarna ett uppvaknande (till viss del). Det känns trist att säga det men Luleå är ibland faktiskt Sveriges tråkigaste lag att titta på även om vi har Koivisto, Linus Klasen, Anton Hedman och Fredrik Svensson. Luleå säger alltid att man ska dribbla mindre och skjuta mer men det känns alltid som att dom skjuter ännu mindre och dribblar ännu mer. Skottlägen kommer förvisso i gårdagens match men jag saknar den där gnistan där man jävlar i mig ska få in den där jävla pucken, man ska slita så att man måste bäras ut på bår efteråt bara för att få pucken in i målet. Man ska vilja kämpa så att motståndarna ber om att man ska göra mål bara för att dom ska få vila en stund. Inte med Luleå! 


Luleå hade några lägen där Koivisto var främste mannen att skapa tillsammans med Niklas Olausson och det är ett radar par som jag hade velat sätta Linus Klasen tillsammans med. Då har vi iallafall en bra kedja känns det som. 

Luleås gjorde det första målet och det kom när man hade en man utvisad. Frölunda kom i ett anfall som Luleå kunde slänga bort mot Frölundas zon och efter så åkte Chris Abbott och då valde Frölunda målvakten att fara fram för att skjuta pucken över Abbotts klubba men så blev inte fallet utan Chris fick pucken och gick mot mål medans Hudacek backade bakåt (han är vänsterfattade och har klubban på vänster hand och kunde inte fånga pucken som Abbott sköt in.

Mål i numerärt underläge!


Frölunda var ganska lama och det var nog därför som det inte blev så mycket mål i matchen trots att dom hade ett antal lägen att avgöra. Det slutade med att man fick in ett skott mot mål som gick rakt förbi Johan Gustavsson i Luleå målet. Det blev ställningen matchen ut och det gick vidare till förlängning och sedan till straffar där Linus Klasen var den enda som gjorde mål och det betyder att Luleå fick två poäng med sig. 


Det här var Luleås fjärde raka borta match där man har skrapat ihop åtta poäng totalt och det blev den femte raka vinsten mot Frölunda, nu väntas en hemma match mot Rögle på lördag klockan 18.30


 


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se