Luleå HF 2011/2012

Alla inlägg under oktober 2012

Av Alexander Mickelsson - 8 oktober 2012 00:48

En tätt seger som gick ända till straffar, Timrå blev ett tungt möte för laget från Norrbotten där matchen till slut landade på 2-3 efter att Linus Klasen satte det avgörande straffen som gav Luleå 2 poäng.

Timrå startade bra och Luleå fick inte mycket att säga till i den andra perioden, faktum var att Luleå dansade helt efter Timrås pipa och fick se sig besegrade med 2-0 efter första perioden men under den andra perioden så hade björnarna från norr tagit till sig sitt elände och tog sig i kragen och Timrå blev totalt nedmejade då Luleå dundrade på och kvitterade till 2-2 och efter en tätt tredje period så stod matchen sig kvar till förlängning som inte resulterade i några mål och matchen gick vidaer till straffar där Linus Klasen äntligen stod upp och visade varför han är en trollkarl med klubban och gav Luleå vinsten och 2 poäng.

Luleå ligger nu på en 3:e plats med 19 poäng efter Skellefteå med lika poäng och Hv71 som har 22 poäng och en ny match väntar på tisdag mot just Hv71. Ett kraft prov som heter duga!

Av Alexander Mickelsson - 6 oktober 2012 13:50

JG och kompani är på väg mot Sundsvall och Timrå för att möta Timrå IK på borta is och kvällens match blir viktig för att hålla sig kvar bland topp 3 i tabellen då man förlorade dom två senste matcherna mot Brynäs (0-1) och Modo (3-2) och Luleå ligger just nu 3:a i tabellen efter just Modo och HV71.

Luleå har sett ganska lam ut under dom senaste matcherna och man har inte haft dom långa anfallen, dom hårda skotten (det har faktum blivit väldigt lite skott), det hårda försvaret och den viljestyrka att vinna matcher och det har resulterat i två förluster, tre skador och två placeringar ned i tabellen. Luleå är om dom vill Sveriges bästa hockey lag och det ska man bevisa ikväll mot förra årets jumbo Timrå som ifjol fick kvala men klarade sig kvar i Elitserien och som i år ligger på en 9:e plats i tabellen (ingemansland).

Jag vet inte hur laguppställning ser ut i Luleå just nu men här är några intressanta faktorer som gör att kvällens match blir intressant att se då Timrå är ett svårt lag för Luleå historiskt sett och Timrå vann sina förra match mot storlaget (det måste vi erkänna) Skellefteå på straffar vilket är starkt gjort av medelpad laget. Så en enkel match blir det inte ikväll och sen är Timrå väldigt effektiva i PP (24% chans per gång) vilket Luleå är nästan sämst på i hela Elitserien men Luleå är ett av om inte DET mest effektiva lagen i deffensiven där målsnittet per match är 1,44% (Vilket är otroligt starkt). Men räkna inte med så mycket skott mot mål i kvällens match där Timrå är det lag som skjuter minst skott av alla i elitserien och Luleå är av mina egna anaylser ett lag som hellre dribblar sig fram mot mål än skjuter från offensiva blå.

Skotten, utvsiningarna, PP och närkamperna kommer att bli avgörande i kvällens match och det gäller för Luleå att visa att man byggt på farten, passningarna, skotten och Powerplay spelet för att vinna för annars kan man glömma en topp 3 placering i tabellen.

Tabellen just nu!

Kvällens bortamatch börjar klockan: 18.30 och man kan se matchen online på Luleå Hockeys hemsida ( http://www.luleahockey.se/Matcher/live/ ) och det kostar 139 kronor och även på C More (Fotboll/Hockey) kanalen.