Av Alexander Mickelsson - 27 mars 2011 10:59

Leta fram en röd Luleå Hockey tröja, plocka fram halsduken och gärna en flagga. Leta fram biljetten och tagga för det är ca 4 timmar kvar till nedsläpp men endast 2 timmar kvar innan partytältet öppnar. Idag är det Luleå Hockey's dag!!!

Igår åkte vi ner i isen när domarna slog mot njurarna och SAIK mot huvudet och Jimmie Ericsson sparkar ett judoslag mot benet och drog ner oss men vi har rest oss och nu ska hela Delfinen (Coop Arenan) ställa sig upp för norrbottens björnar. Skellefteå hör inte hemma här och vi ska se till att dom åker ut med huvudet först. Det gäller att Niinimaa, Styrman, "Burra" Burström,  Anders Nilsson och dom andra tänder på rätt sätt och visar att igår var bara början på ett krig som vi ska vinna ärligt, rättvist och hårt...

Matchen börjar Kl: 16.00, Var där i tid...

Av Alexander Mickelsson - 27 mars 2011 00:49

(Bild på LuleåFans på Q läktaren men mer känd som H-Läktaren)

Dags att glömma domar skandalen och gå vidare och visa hela Sverige att vi är det lag som förtjänar att vinna. Nu är det krig igen!

Igår var det Skellefteå's match när man hade fler lägen och mer spel i Luleå zonen men det alla glömmer och glömmer hela tiden är att det går ALDRIG att räkna ut Luleå och trots att det var Skellefteå som hade "övertaget" den större delen så var det ändå Luleå som hindrade en målfest för SAIK samt gjorde det första målet. VI ÄR BÄTTRE och imorgon väntar en hejdundrande match där ingen kommer vika ner sig för varken SAIK eller domarna och vi ska vinna rättvist och ärligt till skillnad från packet.

Glöm inte att ladda upp inför matchen för imorgon är PARTYTÄLTET tillbaka, dock vet jag inte vilken artist det kommer vara men mer information lär komma imorgon. Tältet öppnar kl. 14.00 var där, allt du behöver är matchbiljett (sen naturligtvis "Vårat gäng" tröjan eller någon annan RÖD tröja sen kan ni ta med er en flagga eller halsduk och visa eran support för laget (Tro mig, dom ser allt)

Glöm gårdagens match och kom ihåg dom här tre citaten:

+ VI SKA GÖRA DET IGEN!!!

+ MAN KAN ALDRIG RÄKNA BORT LULEÅ!!!

+ ALLT FÖR LAGET!!!

Så här säger Luleå's ass. tränare Thomas "Bulan" Berglund:

- Ja vi har ju inte så mycket tid till att analysera gårdagens match men alla vet vad de ska göra på isen och det gäller att vi kanske gör vissa detaljer bättre och har ett offensivt driv.

Stå upp för Luleå Hockey!

Skellefteå AIK

Av Alexander Mickelsson - 26 mars 2011 18:14

(Domarna i dag såg kanske ut så här (?) hela matchen?!? För dom gjorde iallafall inte det dom skulle)

Domarna Wolmer Edqvist och Sören Persson slog till och avgjorde matchen, hur då? genom att inte gör någonting överhuvudtaget. Matchen gick till Sudden death och efter en utvisning på Topi Jaakola så vinner Skellefteå genom att dra ner Fredrik Styrman som såg ut att bli en solklar utvisning framför mål men då kommer SAIK och trycker in den istället, rättvist...Nej, inte ens om det hade varit öppet mål.

Den första perioden börjar likadant som alla andra matcher och det blir en jojo-period där Skellefteå hade dom vassare chanserna men Luleå spelar en otroligt bra defensivt spel och största chansen var när SAIK fick ett perfekt läge men pucken far förbi målet. Det blir mycket närkamper och inte mycket yta för spel. Men matchen slutar 0-0.

I den andra perioden som är likadan som första, mycket närkamp utan någon större yta för spel och snålt med målchanser. Luleå trycker på bra men det är Skellefteå som får Boork's uppmuntran och stöd (Men det kommer ju aldrig något vettigt från den där ändå). Anders Burström åker på en tackling av en Skellefteå spelare och måste senare åka ut för att senare inte kunna spela vidare, ingen åtgärd från domarna. Perioden slutar även 0-0.

I den tredje perioden som är Luleå's period får bortalaget chanser och trycker på med skott och lägen, Skellefteå spelar fult med att trycka ner Luleå spelarna och Fredrik Styrman åker på en kraftig tackling i sargen med huvudet före för att sekunderna senare åka på ytterligare en kraftig tackling i sargen (med huvudet före) men ingen åtgärd från domarna. Luleå spelar mycket defensivt och gör det bra för Skellefteå får inte många mållägen och då åker Fredrik Styrman på en kraftig tackling i sargen bakom mål och måste senare åka ut i omklädningsrummet, INGEN ÅTGÄRD FRÅN DOMARNA! Senare får Luleå ett läge där Jonas Berglund lyckas trycka in den bakom Hadelöv och det står 0-1 till Luleå. Hemmalaget Skellefteå känner pressen och trycker på och Luleå verkar ta seger i förskott då SAIK slår till och gör 1-1 med 3 minuter kvar av matchen och det blir förlängning.

I förlängningen så pressar båda lagen på bra och närkamper, liten yta och högt tempo förekommer även här där det är Luleå som har dom bättre chanserna men efter att Luleå backen Topi Jaakola åkt ut för att ha klubban för högt uppe på en SAIK spelare så blir det spel 4 mot 5. Skellefteå pressar på bra men Luleå är det bättre laget och trycker undan och då kommer det. Skellefteå får spel i Luleå's zon och när en Skellefteå spelare drar ner Fredrik Styrman i en solklar utvisning så skjuter SAIK backarna och kan senare slå in den på returen. Luleå protesterar enormt mycket på målet men domarna som är så blåsta bedömde det till mål och nu står det 2-1 i matcher.

Både Luleå och Skellefteå var värda att vinna men just det där målet var felaktigt och absolut inte rättvist på något sätt, SAIK vinner på en puck som skulle bli utvisning och återigen har domarna slagit Luleå på njurarna som föll hårt och TOTALT ORÄTTVIST...

PLUS LULEÅ:

+ Trycket från Luleå spelarna

+ LuleåFans som hejade på och hördes i hela arenan.

+ Anders Nilsson (Gjorde en helt klart fantastisk match)

+ Konstantin Komarek, visar ännu en gång hur skicklig han är att hålla pucken.

+ Thomas "Bulan" Berglund, skulle nästan tro att han är huvudtränaren.

MINUS LULEÅ:

- Slappnade av för mycket efter första målet.

- Släpper in SAIK alldeles för lätt i egen zon.

- Tappade puckarna alldeles för lätt, som blev farliga lägen.

PLUS SAIK:

+ Andreas Hadelöv, spelade en bra match.

+ Bra tryck från spelarna

MINUS SAIK:

- Skellefteklacken och Skellefte läktarna, Sveriges sämsta och tystlåtna klack.

- Jimmie Ericsson som drog ner Styrman.

- Fult spel, tryckte ner och drog på sig utvisningslägen som aldrig kom.

SPECIAL MINUS:

- DOMARNA (Wolmer Edqvist och Sören Persson), fårskallar och blindstyren.

- Leif Boork, vågar du ens komma till Luleå med ditt skitsnack för jag tror du skulle bli utbuad så kopiöst att du skulle skämmas nå grymt.

- har jag sagt Domarna???

Av Alexander Mickelsson - 26 mars 2011 12:38

Nu är det ca 2 timmar kvar innan pucken släpps nere i Skellefteå och en tät, hård och jämn match väntar. Jag kommer sitta framför Tvn och analysera matchen och målen, för jag väntar mig inget annat än det vi redan har fått se. Norrlands derbyt har hamnat i fokus medan man kort ser över Färjestad - AIK matchen lite snabbt.

så här ser Semi-final matcherna ut just nu:

Luleå - Skellefteå (2-0)

Färjestad - AIK (2-0)

Kan Luleå ta tre raka vinster mot Skellefteå eller kommer SAIK att vinna till slut? Det är otroligt svårt att svara eftersom SAIK har hemmaplans fördel medan Luleå har en vinst plus 2-0 i matcher i bagaget, håller Luleå sig kallt och kämpar för allt dom är värda så kan den här matchen gå hur som helst.

Norrbotten Vs. Västerbotten i en het Norrlands derby ingen skådat tidigare och som jag sagt tidigare kommer bli klassikernas klassiker och ett slag om inte bara en final plats utan också om ära.

Om ni inte kan se matchen eller kommer vara på plats så kan ni alltid Läsa om det här på bloggen efter att matchen har slutat!

LÄS MIN BLOGG OCH DELA MITT INTRESSE FÖR LULEÅ HOCKEY, KOMMENTERA GÄRNA ERA TANKAR OCH ÅSIKTER...FÖR LULEÅ OCH MOT SM-GULDET!!!

Av Alexander Mickelsson - 25 mars 2011 23:42

Luleå leder som ni ser ovan (gamla Luleå Hockey märket) med 2-0 i matcher mot Skellefteå AIK inför den 3:e matchen som håller till nere i Västerbotten och i Skellefteå Kraft Arenan. Laget är på topp men det är absolut inget läge att slappna av då dom tidigare matcherna har varit otroligt jämna och minst sagt chockerande för hela hockey Sverige då Luleå på något men ändå fantastiskt vis har lyckats dra det längre strået.

För Skellefteå har Luleå varit en riktig "Sudden death" när man åkt på baklänges mål och förlorat, dom har riktigt blivit blåsta i näsan och kommer vara taggade till 1000 för att ändra på det vilket gör dom farliga och dom har visat att dom är snabbare, farligare och hårdare än vad vi möjligtvis tror dom är så det är viktigt att inte underskatta dom.

Nu är det viktigare än någonsin att glömma vinsten sist och satsa allt på att vinna nästa match och att vi gör det bra, rättvist och har alla sinnen skärpta för att inte släppa in Skellefteå till chanser. Janne Niinimaa kommer att kunna spela för Luleå igen i morgondagens match, Elias Fälth är ännu osäkert.

Luleå's backtränare Roger Åkerström säger så här inför morgondagens match:

- Det är ny match och nya insatser. Vi känner att vi har bra drag i laget men det är lite smågrejer som vi kanske måste ändra och tänka på lite extra men vi ser fram emot matchen imorgon. Det ska bli riktigt roligt.

Så här säger Stefan Klockare (Ass. tränare SAIK) om förra matchens baklänges mål och om matchen imorgon:

- Det målet grinade oss illa. Men det är först till fyra segrar som gäller, och vinner vi imorgon så är vi i ett bra läge igen. Det gäller bara för oss att inte bjuda Luleå på något och vara konsekventa i vårt spel.

Matcher är imorgon den 26/3 -2011 Kl: 15.00 och visas på Tv4 Sport för er som inte har biljett.

Av Alexander Mickelsson - 24 mars 2011 22:51

(Bild från Svenska fans hemsida)

Luleå stred, hamna på knä, reste sig, hamna på knä, reste sig och vände efter en otroligt tät 2:a semi-final match och vann rättvist trots motgångarna, Anders Forsberg (Skellefteå's huvudtränare) kan inte påstå en gång till att vi inte förtjänade att vinna för resultaten säger annat (4-3) och vi leder nu med 2-0 i matcher.

I den första perioden som började efter att hela Delfinen (Coop Arenan) hade gett stående ovation i över 6-7 minuter och gav en fantastisk stämning i hela arenan innan pucken släpptes och båda lagen kämpade på i vad som liknade en Jojo-period där lagen verkade pigga och turades om att anfalla. Tyvärr fick Skellefteå första ordet när David Rundblad kom enkelt framför mål och fick in den i krysset efter 4.39 Luleå kom in i spelet och kämpade på och efter 13.10 kom utdelnings målet efter ett slarv av Skellefteå så sköt Robin Jonsson mot mål där Jonas Berglund kunde styra in den. Men SAIK var inte långt efter när Jimmie Ericsson kunde skjuta in den 23 sekunder efter Luleå's kvittering och det stod 1-2 till gästerna perioden ut.

I den andra perioden så dominerade Skellefteå efter att Luleå åkt på två utvisnings tillfällen och man kämpade i boxplay men visade varför laget är bäst i elitserien i just den formationen men det var ändå målvakterna Anders Nilsson och Andreas Hadelöv's period där man imponerade stort men när man trodde att det skulle bli mållöst så lyckas fransmannen Pierre Édouard-Bellemare göra 1-3 efter 17.38 efter att ha tryckt in en retur men 30 sekunder senare så slog Luleå stjärnan Cam Abbott in reducerings målet men perioden slutade 2-3 till Skellefteå.

I den tredje perioden så spelade lagen jämnt och Niklas Olausson åkte på en kraftig tackling och blev liggandes på isen men kunde strax efteråt spela igen. Man trodde att Skellefteå skulle klara hela perioden men då hände det som inte får hända och Andreas Hadelöv missar och gör en dundertabbe då Joonas Vihko passar pucken vid blå linjen och den tar på en Skellefteå skridsko som åker in målet efter 15.10 där Hadelöv inte alls var med men gör ett tappert försök då pucken studsar i isen och över målvaktens benskydd och hela Skellefteklacken tystnade så man kunde höra hur pulsen stannade på dom och matchen går vidare till förlängning.

I förlängningen så var det Luleå som tog kommandot och Skellefteå fick kämpa för att komma in i spelet och man fick ett par bra lägen men Luleå var det hetare laget och efter 11.15 så fick Simon Hjalmarsson ett jätteläge när han fick en perfekt passning och kom i ett en mot en läge och tryckte undan och förbi en liggande Andreas Hadelöv och spikade igen kistan när Luleå vann med 4-3 och tar ett stadigt grepp om Skellefteå då man leder med 2-0 i matcher.

Luleå Hockey vann sin tredje raka "sudden death" och är den tionde under hela säsongen. Luleå gjorde ett mål i varenda period och nu väntar en borta match i Skellefteå Kraft Arena Lördag den 26/2 -2011 kl: 15.00

PLUS LULEÅ:

+++ LuleåFans, fantastisk stämning

+ Anders Nilsson gör återigen en bra match trots 3 insläppta

+ Drivet på mål.

+ Mycket bra kämparglöd.

- slarvet, bättre passningsspel är ett måste.

- Ful spelet, men vi fick också vad vi förtjäna.

PLUS SAIK:

+ Drivet mot mål.

+ bättre fart.

MINUS SAIK:

- Andreas Hadelöv's måltavla (dock ett + för oss)

- Skellefteklacken, trumman var det enda man hörde.

- Ful spelet, ni kom undan alldeles för lätt

Av Alexander Mickelsson - 24 mars 2011 16:05

(Bild från Luleå Hockey's hemsida)

Nu är det ca 3 timmar kvar innan nedsläpp och jag kommer vara ungefär en timme före där för att bevittna LuleåFans och Skellefteklackens reaktioner och kamp för att vara den mest högljuda och mest stöttande för respektive lag.

Luleå har hemmaplans fördel samt 1-0 i matcher men än är vi bara i den 2:a semi-final matchen och mycket kan hända och jag hoppas på en spännande match där båda lagen kommer ge allt och lite till. Så här säger Luleå's assisterande tränare Thomas "Bulan" Berglund inför dagens match:

- Vi har haft en gedigen arbetsinsats hela året och får inte tumma på den om vi ska fortsätta vinna matcher och det finns ingen anledning att tro att det ska bli annorlunda imorgon (läst igår). Skellefteå kommer att precis som vi försöka vinna matchen så det blir en kamp om vem som lyckas bäst med sitt spel.

Stefan Klockare som är Skellefteå's assisterande tränare säger så här om dagens match:

- Imorgon (läst igår) gäller att vi kommer ut bättre i inledningen och att vi minimerar våra misstag. Vi ska inte bjuda dem på lägen utan de ska få skapa chanser på egen hand. Och själva ska vi bli bättre på att ta vara på de lägen vi skapar.

Låt match nummer 2 börja och "Slaget om Norrland" fortsätter!!!

Matchen är idag den 24/3 -2011 Kl: 19.00 i Coop Arenan...

Av Alexander Mickelsson - 23 mars 2011 11:52

(Luleå Hockey, Skellefteå AIK, Färjestad och AIK)

Luleå vann den första Semi-final matchen igår mot Skellefteå AIK och leder nu med 1-0 i matcher och imorgon så väntar det hemmaplans fördel för Luleå.

Färjestad vann sin första semi-final match mot AIK med 2-1 och experterna svarade matcherna så här "Om Färjestad BK - AIK var sömnpiller var Luleå HF - SAIK koffein

Jag har laddat med ståplats biljett för imorrn och väntar mig en match inte helt olik den igår och jag tror SAIK kommer lägga i en högre växel nu för att försöka sig på monsterlika björnarna Luleå som har alla fördelar för att vinna det enda som kan stoppa oss nu är domarna som gjorde ett tappert försök för att lyckas att avgöra matchen, men dom gjorde ju även rätt vid ett par tillfällen så jag ska inte bara baktala dom.

Pär Arlbrandt sa så här om gårdagens match på Luleå Hockey's hemsida:

- Första halvan av matchen gör vi strålande och tar kommandot men sen får vi spela mycket boxplay och dom kommer in i spelet och gör 2 enkla mål sen i tredje perioden så blir det en jämn period men då får vi 3 eller 4 utvisningar och till slut orkar vi inte hålla emot och det blir 3-3. I sudden får vi mycket utvisningar men vi gör ett heroiskt jobb och backarna som spelar otroligt mycket och offrar sig hänsynslöst så det är en härlig segerJag måste passa på att säga till publiken att "var samma som sist för det var helt fantastiskt".

Match igen på Delfinen (Coop Arenan) Torsdag den 24/3 -2011.